Publicerat: 2011-09-26 Klockan: 23:37:00

korsetten del 1



idag var det dags för det första och största steget i noahs rehab för ryggen.



det var dags för ortopedteknikerna att ta sig an tillverkningen av noahs body jacket.



såhär kan en bodyjacket se ut.



noah var trött efter en orolig natt och var inte på humör innan. han blev knappast på bättre humör av att lägga sig på britsen. han har ju lärt sig att när han måste lägga sig ner så innebär det någon form av behandling.



först var det dags att gipsa hela baksidan.



efter den pärsen fick han vila i min famn.



eldprovet blev att gipsa framsidan. då fick han ligga i den första avgjutningen och sedan få gips på hela framsidan.

sedan togs 2 mått och vi valde motiv för hans bodyjacket. först tog vi ett snyggt motiv i jeanstryck men ändrade oss till ett motiv med en massa bollar. det är ju ändå noahs och då ska han väl få ha motivet på det han älskar mest här i världen!

ortopedteknikern sa att det var den minsta korsetten hon tillverkat. hmm... den minsta... lilla lilla noah. vad duktig du är som fixar allt detta!



idag har vi som sagt pratat med arbetsterapeuten och fått en massa info om mobilisering, mjukdelar som ska läka, smärtan efter att vi trappat ner på smärtstillande, bad etc. vi fick även träffa en dietist som förklarade en del saker om analatresi som tarmterapeuterna inte sagt. vi ska även få en lista på förslag på mat.

efter provtagningen kunde de ta bort noahs cvk för allt såg bra ut! imorgon kommer hela familjen bosätta sig på ronald mc donald tills det är dags att bege sig hem på torsdag!!!

Kommentarer
Postat av: mormor till Emma o Maja



duktiga Noah. Bamsekramar till gullplutten.

han vet ju inte om att det är för hans eget bästa allt som han får gå igenom just nu. som förälder och (mormor i mitt fall) är det alltid svårt att se sitt lilla barn lida och ha ont. men i slutänden så ska ju Noah må så mycket bättre. Det måste kännas skönt att ni snart får åka hem dit där ni känner er hemma med allt. Ta hjälp av alla som kan trösta er när det blir jobbigt. ni fantastiska föräldrar, vad ni måste mäkta med mycket som många andra slipper komma i närheten av.

Heja Noah, det här kommer gå galant och så snart som du orkar så kommer du att få träffa alla dina polare igen och ha kul tillsammans med dom.

tänker jättemycket på ER

2011-09-27 @ 09:32:35
Postat av: Marie

Det gör ont i mitt hjärta när jag ser hur ledsen han är när framsidan ska gipsas. Vilken tapper, modig liten man!

Jag kan inte för mitt liv föreställa mig hur det känns att stå bredvid och hålla fast, tvinga ligga kvar. Era hjärtan måste brista!

Famnen och kramen efteråt är varm innerlig, det syns lång väg.



Vilken glädje att se Noah krypa och sitta i inlägget under. Hurra för honom!



Bra val på korsett-motivet. Bra inställning till valet. Fick mig att tänka till när jag stoppar dotterns önskan om Kitty-motiv...

2011-09-27 @ 11:02:48
Postat av: Milla

Lilla gubben då, att du ska behöva gå igenom så mycket. Förstår att alla menar väl men det måste vara väldigt frustrerande att höra alla säga att det är den yngsta och minsta de har gjort. Stackars stackars Noah.

2011-09-27 @ 20:23:10
URL: http://cmillis.blogspot.com
Postat av: Jossan

jo det är frustrerande. på samma sätt som när personalen på apoteket ojade sig över att noah var så liten och behövde stomimaterial....

2011-09-27 @ 20:26:07
URL: http://josephines.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0