Publicerat: 2011-02-28 Klockan: 09:17:00

förhastade antaganden

det är inte konstigt att vi blev chockade när vi helt plötsligt nåddes av budskapet att noah måste genomgå en skoliosoperation redan detta år.

det är inte konstigt att vi blev ledsna och funderade varför.

hade vi sluppit att få olika läkares förhastade antaganden så hade vi inte varit chockade.

hade läkarna sagt; när och om noahs skolios uppnår 40 graders vinkel så måste vi planera in en operation istället för att prata om en ålder på 2-4 år eller som jag fann i detta mail från en av noahs läkare;

Ländkotsmissbildningen kommer att följas av våra barnortopeder och oftast behöver man inte göra något åt dem annat än om en behandlingskrävande skolios uppstår vilket är sällsynt. Mer info får du när ni kallas till barnortopedmottagningen.

tänk om läkarna kunde hålla sig till enbart fakta när det gäller hur och om en individ behöver vård. inga antaganden.

 

de andra operationerna har vi på något sjukt sätt sett fram mot. för att vi såg på noah att de behövdes. han hade en stomi, han hade ingen ändöppning. då såg vi och märkte på noah att det behövdes.

 

nu ser vi knappt någonting. vi märker ingenting. noah ser ut som vem som helst. det är så svårt att förstå att vi ska behöva utsätta honom för denna operation. att vi ej kan skydda honom från det dumma. känner mig snuvad och handfallen. har så mycket frågor utan svar. jag hoppas att alla de frågorna kommer kunna besvaras på torsdag när vi återigen ska på läkarbesök.

 

min största rädsla är såklart att något ska gå så fel så att noah blir förlamad eller att han får en infektion som påverkar kroppen. men även om allt går finfint så är det klart att jag funderar på hur det ska gå sedan. de kommer steloperera min viga atlet. min lilla gosse som ligger som en ostbåge som blivit tillplattad. de ska steloperera just där han viker sig. hur kommer detta påverka hans motoriska utveckling. det är klart att jag funderar.

 

på torsdag hoppas jag att alla frågetecken suddas ut och att "allt" som kvarstår är rädslan och ångesten inför den nya sövningen, inför operationen och risken för komplikationer... jag hoppas att det "bara" är det kvar. ironi... "bara".. nästan skrattretande.........



en bild på danne o noah från i fredags.


Kommentarer
Postat av: Anna

Tungt besked, jag förstår oron som du känner. Klumpigt besked läkaren gav från början, när man är inställd på att det ska gå några år innan/om operation. Skönt att träffa läkaren på torsdag och få lite klarhet. Håller tummarna för att ni får bra svar på då och att det lungar dig/er.

Ta hand om er!



2011-02-28 @ 15:07:33
Postat av: Anonym

Kära Josefin och Sadde! Det går inte att föreställa sig vad ni går igenom dagligen från det ena beskedet till det andra, det är inte klokt att det ska behöva vara så. Ni är fantastiska föräldrar till en av världens goaste ungar. Vi tänker på er och håller tummarna för att varje steg ni går igenom ska gå vägen. Stor Kram Sabina med familj

2011-02-28 @ 20:42:53
Postat av: Maria m familj

Kramar från oss i Täby !

2011-02-28 @ 20:53:30
Postat av: PB

MÅNGA STORA KRAMAR från oss!! Jag kan inte ens tänka mig känslan ni måste känna. Jag håller alla tummar och tår för att allt ska gå så bra det bara kan!

2011-02-28 @ 21:32:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0