Publicerat: 2011-04-22 Klockan: 22:35:50

lugnt och fridfullt....



denna vy möter oss när vi kör upp på vår parkeringsplats på  landet. en spegelblank sjö. hela platsen utstrålar ett lugn. min favoritplats. landet.

tänk om detta lugn kunde få vara hos oss alla...

när vi kom hem från sthlm åkte vi till maxi för att handla. jag blev så ledsen där. jag skulle köpa bröd och grejer till ninni. men allt jag plockade upp var fullt av "nyttigheter" som fullkorn och fibrer. sedan skulle jag köpa fruktpure. men de flesta burkarna var fyllda men banan eller blåbär. grytorna var fyllda med morot, ärtor eller majs. (ja vi har märkt att ärtor ej funkar för ninni.....) vällingen och gröten som egentligen är till för noah var fullkorn. sedan gick vi till frukt och grönt och då såg jag barnen ta den gratisfrukt som maxi är generösa och bjuder på, som alltid är - banan..

jag VET att ALLT inte är fullkorn, fibrer, majs, morot, banan, blåbär... men idag KÄNDES det som det. jag dåg söta små kex som jag tänkte köpa - FULLKORN.

sen gott folk så sätter vi oss i bilen och jag deppar och kollar bloggar på fånen min. då ser jag att noel är tillbaks på sjukhus, just nu är deras adress rum 19 på vin.

åt helvete med fullkornen....... vad fan är jag ledsen för??

jag lider så med dem. att få känna sig "normala" i några dagar för att sedan bli inslängda i sjukhussalen igen.

var är lugnet? var är fridfullheten för dem?

det där varför kommer vi aldrig få något svar på. det kan vara gulliga svar som att "vi är de rätta föräldrarna åt dessa barn". men vad hjälper det när man väl sitter i det där lilla vita rummet och inte vill annat än att komma ut därifrån.

imorgon ska familjen i rum 19 få en stor stor kram.

de där fullkornen kan ligga på hyllplanen och ruttna.

Kommentarer
Postat av: Maria

Åh jag vet precis ! Är hopplöst med alla dessa fullkorns produkter (Det där med kexen känner jag igen) Speciellt det där med välling och gröt !

Du får fortsätta med gröten från 5-6 månader helt enkelt. Köp mangopuré. päron/äpple. Ja det gör du säkert ;-) Var de puréerna Alice gillade allra bäst. och börja lite smått med riktig frukt. Man kan ju riva i rivjärn och ge med sked. Det gillade Alice !

Den är ju trots allt FRÅN den åldern och uppåt och man måste inte byta bara för barnen blir äldre. Med vällingen känns det inte som nåt alternativ. Blir ju sex månader mild välling tills det att Alice slutar dricka det !

Vi köpte faktiskt fruktpuréburkar även om det innehöll banan. Om banan bara var en LITEN DEL av frukten ( kolla det !! )

Tycker du ska fråga tarm om just banan, för riktigt mogna (särskilt övermogna i princip) bananer sa dom väldigt tidigt att det var ok !



Tråkigt att Noel är åter på sjukhus :-(

2011-04-23 @ 08:48:46
Postat av: Therese

Hej!

Ja det här med fullkorn är ju hopplöst. Skrev precis en rad på FB sidan om detta. Allt bröd är ju hopplöst. Jag vill inte att Albin ska växa upp på Bergis O Rostbröd.... Jag sitter och funderar på om man ska baka lite själv. Men vad tillhör fullkorn? Rågsikt är det fullkorn? Som ni ser jag har ingen insikt i detta.... Någon som kan förklara detta för mig?! Kram T

2011-04-23 @ 18:51:14
URL: http://www.livetiludden.blogspot.com
Postat av: Hillevi

Kan bara tänka mig in i att vissa dagar känns extra jävliga där allt kommer över en... Ni har inget val, men ni ska veta att ni är fantastiska! Sätter man saker i perspektiv som du beskriver fullkorn/livet på sjukhus så känns ju såklart fullkorn inte som något att bli ledsen för, MEN det är ju er vardag och självklart så får man bli ledsen över att vardagliga saker blir ett problem!



Vill bara ge ett tips ang. bröd: Vi köpte en bakmaskin för några månader sedan, fungerar superbra och det är hur enkelt som helst. Det följer med en massa recept där vanligt vitt bröd finns i flera former (sen kan man ju exprimentera själv också). Och det bästa av allt är att det inte blir nån disk, man bara torkar av formen med en svamp. Superbra att frysa in! Förstår att det är mer än bara bröd som är svårt, men det kanske kunde underlätta något iaf.



Stor kram till er!

2011-04-24 @ 18:08:48
URL: http://hillevilarsson.blogg.se/
Postat av: Hillevi

Hej igen, vår heter OBH Nordica 6542 och man kan göra två olika storlekar, tydligen är storlekarna ganska lika på de flesta bakmaskiner så att det finns massor av recept bara man googlar (+ att det följer med ett häfte också)! Hoppas att det kan underlätta något iaf :) Och det är faktiskt himla trevligt när det luktar nybakat i hela huset utan att man behöver lyfta ett finger ;) Kram!!

2011-04-24 @ 22:16:06
URL: http://hillevilarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0