Publicerat: 2010-01-05 Klockan: 00:17:40

hunger, sherlock holmes & gisslan

hunger, 2008. regi steve mcqueen.

en tung och sann berättelse om den unga ira-sympatisören bobby sands. filmen skildrar hans sista veckor i livet och hur han fick mediaövervakning för sin "ingen-tvätt" strej samt tillslut hungerstrejken.

filmen är ganska kort men känns lång då den är utdragen i sitt lidande med många grova våldsamheter och plågsam död. det finns en enkel konversation mellan bobby och en präst som är tagen ur en och samma vinkel (ca 15 min lång). en konstnärlig film som ej passar alla.

betyg 3,5 av 5.



sherlock holmes, 2009. regi guy ritchie.

jag har inga förkunskaper om sherlock holmes mer än att jag vet att han är en dektektiv med pipa och förstoringsglas. kanske att jag till och med fått för mig att han ska vara rätt tråkig.

guy ritchies sherlock holmes är långt ifrån tråkig. den är fartfylld och sherlock löser ibland gåtor utan att behöva resa sig upp;) som alltid med guy så är det coola klipp, slow-motionscener och udda kameravinklar.

nästan allt är perfekt men inte riktigt allt.

betyg 4,5 av 5.



gisslan, 2005. regi florent emilio siri.

bruce spelar som vanligt megacool och är här en gisslanförhandlare som flyttat till en småstad efter ett misslyckat ingripande. vad han inte hade väntat sig var ett dubbelt gisslandrama som kräver både hans känsloregister samt proffession.

det är en riktig actionrulle med vapen, explosioner och en och annan klyscha.

betyg 3 av 5.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0