Publicerat: 2008-09-07 Klockan: 12:54:37

eljas o marinas bröllop

då var det dags för mitt första syrianska bröllop. full av förväntan gjorde jag mig iordning inför kvällens spektakel. i efterhand säger jag som så att jag hoppas att det inte var mitt sista syrianska bröllop! det var askul.



såhär snygg gjorde sussie mig. o såhär snygg är carolines klänning som jag lånade!



mi love o jag som framför spegeln. som alltid!



min oerhört stiliga karl! vi åkte taxi tillsammans med gabbe och charlotte till brånnestad kyrkan.


utanför kyrkan möttes vi av eljas, kvällens brudgum. ja för det är inte som svenska bröllop. att det startar på eftermiddagen. kl 19 skulle bröllopet starta men det drog igång först vid 19.30. här poserar vi alla glada tillsammans med brudgummen. den andra bilden föreställer sadjad, chappo, eljas, gabbe och michel.

 

när marina gick in möttes hon av kvinnornas rop. vigselakten var inte heller som jag var van med. för det första så är det över 5 männsikor som är involverade i vigselakten. minst 3 av dem var nog präster. en av prästerna talade lite på svenska. annars så pratade de på arabiska eller syrianska. eller pratade och pratade. de sjöng mest. gick omkring med rökelser. vigselakten tog nästan en timme. allt var nästan frid och fröjd förutom en del saker som jag faktiskt hörde på svenska. bland annat en vers som ett barn läste att kvinnan var underordnad mannen. sen när prästen talade så sa han att mannen skulle älska sin kvinna men att kvinnan skulle lyda och vara trogen. hmm.. jag sa det till sadjad att jag skulle sagt nej där och sagt att jag skulle älska min man på samma villkor som han ska älska mig. mikaela antydde samma sak i taxin till borgen.



inne i borgen var det en massa bord dukade. det fanns skyltar till eljas vänner. vi satt oss ner och åt bröd, frukter, rörer och nötter innan brudparet kom. sadjad poserar med tomas o michels pappa aziz.



sedan reste sig alla och då var det dags att gå till röda matten. där inväntade vi brudparet. de gick in till trummor och flöjtspel och kvinnornas hurrarop.



här dansar de in tillsammans med sin familj! jag filmade lite med kameran. ska se senare om jag kan förstå hur jag kan lägga upp det på bloggen. om det ens går. någon som vet?



några av alla gäster! charlotte, gabbe, jennie, fredrik o mimmi


här är bröllopsdansen och sedan hissas brudparet upp över alla dansande människor!



sprit fanns det gott om. vi behövde bara säga till så kom det en till flaska till bordet. ninos o vickan kom in lite senare till festen! vi satt och pratade och skrattade mest hela kvällen!

 

sadjads gamla kompis mohammed o tom. mohammeds fru mona o hela grabbgänget.



tomas bror michel var så stilig så! avslutar bloggen med det dansande brudparet. vi dansade hela kvällen vilket känns i mina fötter idag. det var ett band som sjöng o spelade. även tomas fick vara gästartist och det klarade han av med bravur. impressed!! vi gick en promenad hem som jag aldrig trodde skullen ta slut... herregud. sadjad hade blivit lite överförfriskad så det var 3 steg bak o 1 fram. tommy o han gick och sjöng en massa sånger.

nu ska vi röja lite o sedan kolla på ett radhus med mamma o pappa. de är intresserade av att köpa det! jättefint!!

gå in på min pixbox för att se fler bilder;

http://www.pixbox.se/usr_show_id44435_page0_order1.html

Kommentarer
Postat av: Vickzie

Godmorgon godmorgon!! :) Snygga kort på pixboxen, speciellt närbilden ;) haha. Hoppas du hade kul igår, låter som du hade en trevlig hemgång ialf, haha. Jag blev för full som alltid och ramla på toan när vi kom hem och slog mig som fan, blåmärken överallt. Vi röjde där i slutet ialf, försökte hänga med i dansen. Det var en rikigt trevlig och lyckad kväll, en upplevelse utöver det vanliga, bara och vänta på nästa man i laget att gifta sig. Vi får ta en fest nån helg tycker jag och då inte när Ninos jobbar ;) Hälsa Sadde och Ninos hälsar till er båda. Ha det så bra! Puss o kram

2008-09-07 @ 13:17:51
Postat av: Milla

Vad härligt ni verkar ha haft =). Du måste berätta allt sen, kan verkligen tänka mg att det var en upplevelse utöver det vanliga =). Puss puss

2008-09-07 @ 13:32:28
URL: http://www.millasblogg.com
Postat av: Milla

P.S Ni såg skitsnygga ut båda två =)

2008-09-07 @ 13:32:58
URL: http://www.millasblogg.com
Postat av: PB

Gud vad snygga ni var!!!!

PUSS

2008-09-07 @ 15:55:36
Postat av: Annie

Hej! Jag känner igen Tomas bror Michel. Är han möjligtvis 19 år och har gått på Kungsgård? Puss

2008-09-07 @ 17:45:02
URL: http://allaflickor.blogg.se/
Postat av: Caroline

Vad fina ni var! Klänningen satt som handen i handsken på dig gumsan!

Och vilken vacker brud! helt fantastisk slöja!

2008-09-07 @ 19:11:33
URL: http://santacarolina.blogg.se/
Postat av: Annie

Ja precis, han gick i tvåan när jag hade vfu där.. Roligt! Puss

2008-09-07 @ 21:02:41
URL: http://allaflickor.blogg.se/
Postat av: mona

Hej hej! tänkte lämna ett inlägg efter mej! Hoppas allt e bra, visst va det kul på bröllopet! :) det var mitt första syrianska bröllop här med, Det va trevligt att träffa saddes kära iaf :) kul att vi fick va med på bild här i bloggen! Hälsa sadde från mohamed o mej! Ha det bra! /Mona

2008-09-08 @ 17:12:51
Postat av: jessica

vilket underbar bröllop, vad fina du och sadde var verkar som ni hade de toppen =)

2008-09-09 @ 18:53:03
URL: http://jezziee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0