Publicerat: 2008-06-10 Klockan: 18:16:58

förhållningssätt a & o

ännu en gång är jag stärkt i mitt tänk att det är förhållningssätt och våra egna attityder som är avgörande när det gäller bemötande av barn och/eller vuxna med funktionshinder.

idag var jag på en föreläsning av gunilla gerland som själv har asperger diagnos. (författarinna av en verklig människa). denna föreläsning stärkte mig i mitt tänk och bekräftade mycket av det jag känner är nödvändigt för att kunna göra samhället mer autismfriendly. föreläsning behandlade problematik såsom adhd, asperger och autism. ja så jag gick inte därifrån med ny kunskap men med stärkt kunskap. att jag är inne på rätt spår. det finns många som propagerar för intensiv beteendeterapi. jag är inte en av dem. det kan säkert vara bra för vissa barn och vissa föräldrar.

det var i vilket fall som helst en bra och nyttig föreläsning. kul att höra gunilla berätta. jag hade dock svårt att få ihop att den personen som stod och berättade all information var samma person som hade stora problem i sin uppväxt.


ikväll är det sverigematch. någon som vågar gissa sig till ett reslutat? sadjad välte en skylt på johan elmander på ica nyss så jag nämnde till honom att det kanske var ett tecken på resultatet... vi får väl se!! spännande ska det bli i vilket fall som helst!

Kommentarer
Postat av: Micke

alltid så intressant läsa när du har aspergers åsikter.. vi borde maila mm om det.. så jag får höra dina tankar.. för jag kan ju säga om du tänker rätt.. till viss del iaf.. fast det gör du säkert.. för du verkar vara smart o klok:)

2008-06-15 @ 10:06:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0