Publicerat: 2008-12-31 Klockan: 15:34:29

årskrönika 2008

Årskrönika 2008


Nu vet jag för säkert att jag börjar bli gammal. Det var lika dant förra året. Jag ojade mig för hur fort tiden hade gått. Men den har ju verkligen gjort det... I år igen. Därav kan jag genom en enkel slutsats avgöra för mig själv: Josefine du börjar bli gammal. Det är då man tycker att tiden går så himla fort. Detta år har det hänt en väldans mycket saker. Nästan i klass med år 2006. Bara att denna gång ska allting som hände få ett bättre avslut.


Januari:
Som vanligt (ja jag är en traditionsmänniska) inleddes året med svull och mys i soffan med en massa filmer. Den 5 kom Caroline till oss på middag, hennes andra hälft hade varit på akuten med en vän. Den 9 kom Sara från Norrköpings kommun hem till oss och intervjuade oss angående ett stödfamiljsuppdrag. Det var en ingående och personlig intervju som kändes bra. Den 12 var det fest och vi gick även till Ullis. Dagen efter hade vi desperetkväll hemma hos Milla. Den 16 var jag med och hämtade Evvan på hennes förskola, under den promenaden ringde Sara från kommunen och sa att vi blev en godkänd stödfamilj! Den 20 hade Sadjad en massagedate för mig. 21 januari var en tung dag då det var 2-årsdagen sedan Michele lämnade oss... Den 23 nåddes världen av att Heath Ledger hade dött. My god. Min goding.... Sista helgen i januari åkte jag till Göteborg för att hälsa på Stina. Det var en galen rolig helg med en massa händelser. Passade även på att träffa Linda.


Under januari bokade vi även vår bröllopsresa till Egypten. Vi började planera vårt bröllop lite smått. Hur vill vi ha det? Vilka ska få veta? Vilka ska bli bjudna? När ska vi ha festen? Det var en bra månad då jag hade världens flyt på jobbet och kände mig som världens mest kompetenta pedagog! Sådana månader är bra månader.



Februari:
Månadens första dag var även den första gången vi var stödfamilj. Vilket gick över förväntan direkt! Dagen efter hade jag tjejfest hemma hos mig. Som vanligt blev vi galet glada och hade det riktigt bra. Den 8 var Milla och jag på bio, kanske var det även årets bästa film, Juno. Än så länge säger jag det. Dagen efter firade vi Sadjad här hemma med hans familj och sedan några vänner. Den 12 firade vi Sadjads födelsedag här hemma med god mat och paket. Alla hjärtans dag firades på pappa grappa med efterföljande film och mys. Den 16 hade jag date för Sadjad med bland annat bubbelbad. Dagen efter hade Milla, Karin & jag tjejkväll med olika filmer. Den 18 hade Erika och Caroline middag för oss hemma hos C.  Jag hade lönesamtal med chefen vilket gick väldigt bra. Jag tog även tag i min pension under februari - med hjälp av mamma (vuxenpoäng!). Sista helgen var det familjemiddag hemma hos mamma och pappa. Mysigt! Den 27 började jag, Caesar och Caroline att planera en återträff för gymnasievännerna.


Stödfamilj hann vi vara ytterligare en gång denna månad. Det är ett uppdrag vi har minst en gång i månaden och har haft under hela året. Denna månad fick vi även en present av Milla och Osse. Ett bildspel på mig och Sadjad - inför bröllopet!! Det bildspelet har vi sett flertalet gånger! TACK!



Mars:
Den femte dagen denna månad öppnades en ny värld framför oss. Vi upptäckte sajten lovefilm. Sedan dess har det rullat hem filmer i brevlådan med jämna mellanrum. Den 9 var det dags att fira Gustav som skulle fylla 8 år några dagar senare. Vi firade även Adel som har 10 plusår på Gustav. Efter det blev jag sjuk i 3 dagar. Den 14 hade Carita Pink Ladies hos sig. Jättemysig lägenhet i mitt gamla Vilbergen! Dagen efter hade vi schlageryra hemma hos Myrbergs. Den 16 hjälpte vi Alex att flytta (nu har han flyttat en gång till - 2 ggr på ett år är bra kämpat Alex!). Den 20 kom Stina hem till oss och vi åt hemgjord pizza, drack och låg i soffan och tittade på American Idol hela natten. Dagen efter var det påskfirade med familjen och en efterföljande date av Sadjad. Vi planerade en hel del med bröllopet på den daten. Dagen efter bar det iväg till Skarpnäck tillsammans med mamma och pappa. Vi firade iranskt nyår hos Soheila. Sista helgen var vi hemma hos Jecka, Danne och Evvan och skrattade! Dagen efter skulle vi ha lyxdag men den började dåligt då det var fullt på grand. Sadjad som den räddande ängel han är styrde upp allting. Vi festade på kvällen tillsammans med Bahareh och hennes kompis Richard. Sista dagen denna månad var det Sadjads tur att bli sjuk.


Inhandlade lite saker till bröllopet. Stämplar till inbjudningarna och dylikt. Började kännas smått otroligt och verkligt med det kommande bröllopet. Fantastiskt!



April:
 
Sadjad inledde månaden med att vara riktigt sjuk. Milla kom hem till oss i början av april och då gick vi igenom bröllopet och planering om festen etc. Kan säga som så att planeringen har ändrats tusen gånger och kommer nog hinna ändras ett par gånger till innan festen. Vi var stödfamilj första helgen denna månad. Vi åkte till landet och var och lekte i folkparken. Jag blev officiellt vuxen den 9 april då jag och mamma var på Nordea. Jag bestämde över min pension och började även att pensionspara. Den andra helgen var Milla och Osse hembjudna hos oss. Vi åt god mat och skrattade. Osse tillfrågades över att vara toastmaster på vårt bröllop och han tackade ja! Dagen efter hade vi fest här hemma som blev en hyfsat vild tillställning som alltid. Det blir lätt så när värdinnan och värden är som de ärJ. Fick ett glatt lönebesked denna månad. Yihaa! Den 19 var vi på landet och eldade, krattade och vårfixade lite!  Vi upprepade den proceduren dagen efter och då stannade vi länge på landet då vädret var så fint. Den 22 hade Jecka och jag middag för Erika och Caroline. Det blev tacosmiddag med alla goda tillbehör. Den 26 hade Alex inflyttningsfest! Valborg firades hemma hos oss med familjen Wahlstedt. Vi gick upp till Folkparken för att titta på elden.


Vi började fundera på när vi ska flytta till större lägenhet. Det fungerar bra i tvåan men utrymme behövs alltid plus att vi började längta bort från kvarteret.



Maj:
 
Vi var på vip-bio och såg ironman första dagen. Den andra dagen åkte vi till Söderköping för att umgås med ett gäng kompisar. Vi sov över och hade en härlig helg med grillning, smultronstället och spöken utanför fönsterna. När vi kom hem var vi och åt på Manesa med mamma och pappa. Maten var god men det var inget mot vad daquiren var. MY GOD! Soheila och Lars kom på besök efter middagen. Det började bli varmt och jag låg varje ledig stund i Folkparken för att slappa, sola och läsa böcker. Den 8 fick jag reda på att Charlotte är tillsammans med en norrman som heter Fredrik. Denna norrman har visat sig vara ett riktigt kap! Den 10 kom en annan stor nyhet; Milla och Osse är gravida! Den 14 var jag och besökte Pierre på Lucky 7 när han tatuerade sig. Planerade min kommande! Den 17 hade Pierre fest och tro det eller ej men Linc från Prison break var där. Det är sant! Den 21 var det en rysare hemma på Smedjegatan när United vann över Chelsea i Champions Leauge. Den 23 var det jobbfest med förfest hos oss och sedan på Bomull. Vi var stödfamilj dem helgen och firade både pappa och mamma och deras 40-åriga bröllopsdag. Helgen avslutades med kalas för Karin och Conny. Sova hos Milla ett par dagar i början av veckan. Den 30 åkte Charlotte och jag på MC-fest och tatuerade oss. Dagen efter hade vi återträffsfest för gymnasieklassen hemma hos oss.


Vi köpte material till bröllopsinbjudningarna. Bestämde klart vilka sånger vi skulle ha under vigseln. Tillfrågade även Anna-Carin om hon ville sjunga och det ville hon!



Juni:
 
Sadjad hade date första dagen och vi låg på en filt i Folkparken! Den 3 hade Erika och Caroline middag för oss hemma i Erika och Tomas nya radhus! Den 5 fick vi reda på att Evelina ska bli storasyster efter en middag hemma hos oss! Den 7 var vi på landet och jag träffade syrran för första gången efter hennes ögonoperation - hon kunde se nu! Den 10 var jag i Linköping på föreläsning av Gunilla Gerland, blev befäst i mitt tänk angående autism. Den 13 firade vi både Wallentin och Emil. Dagen efter var det dags för släktträff i Linköping med övernattning. Den 17 började en yogautbildning som jag gick på. Dagen efter flyttade vi ut till landet för säsongen. Den 20 hade vi midsommarfirande på landet och firade även min födelsedag. Den 26 var Erika och Caroline ute på landet och firade mig. Den 30 hade jag date för Sadjad och vi var i Sörping och strosade runt.


Boka hotell till bröllopsnatten i Arlandastad. Köpa skor och underkläder för bröllopet. Kika över budgeten både en och två gånger. Styra och ställa med festlokalen - Crescendo och Ståhls strulade i våra ögon.




Juli:
 
Den 2 fick mamma och jag helkroppsmassage av Stina! Den 3 var jag och Stina hos Charlotte och fick god mat! Stödfamiljshelgen var den bästa någonsin och allt flöt på perfekt! Den 7 började vår semester! Den 11 åkte vi till Stockholm med Milla och Osse för övernattning. Sedan stannade vi en natt till hos Soheila och var bland annat på Fjäderholmarna. Den 16 åkte vi på dagstripp till Trosa och Nyköping med mamma och pappa. Den 17 var vi hemma hos Erika och Tomas och hälsade lilla Emma välkommen till världen! Den 19 firade vi Milla och Osse, på kvällen var det fest hos oss och sedan gick vi till Bomull.  Den 20 var vi barnvakt åt ungarna och spelade en massa tv-spel! Vi gjorde klart fotbollsplanen med äkta mål och döpte den till Old trafford. Den 24 åkte vi till Smultronstället med Myrbergs. Den 26 hade vi fest hemma hos oss! Den 28 hade vi Gillberg/Davidssons på lunch på landet. Den 30 åkte vi till Linköping och strosade runt!


Vi skrev ut bröllopsinbjudningarna och gjorde klart dem! Sadjad berättade om bröllopet för våra föräldrar.



Augusti:
 
Den 2 var det fotbollscup i Kårtorp där Sadjad spelade. Den 3 fotades jag och Karin av Niclas. Den 4 började vi arbeta igen. Den 5 åt jag på Asti med Stina och Sarah. Den 10 stukade jag foten efter att jag skulle springa ner med stödfamiljsgrejerna i källaren då E hade varit hos oss. Kom knappt upp för trapporna. Den 11 var vi på Me and I party hos Jecka. Den 15 var vi barnvakt och köpte lösviktsgodis för 109 kr... Den 19 var jag hos en ryggknäckare för att försöka få ordning på ryggen. På kvällen var vi hos Pierre och såg på film och åt tacos. Den 21 strosade jag och Sadjad på stan och lyssnade på Symfoniorkesterns konsert i Vasaparken, såg på fyrverkerierna på kvällen. Den 22 hade vi grillmiddag hos Jecka och Danne där Wadö/Hellmans också var på plats. Den 23 var vi först på marknaden. På kvällen hade Carita födelsedagsfest och på natten var vi hos Chricka som hade födelsedagsfest. Den 30 hade Sadjad och Osse lagat mat åt mig och Milla. Den 31 hade vi lyxdag och då passade vi även på att posta bröllopsinbjudningarna!


Vi började leta efter andra alternativ till festlokal. Besökte både lokaler i Lindö och Himmestalunds. Berättade för Pierre att vi skulle gifta oss. Leta reda på alla adresser till bröllopsinbjudningarna.



September:
Den 3 var jag och tittade på en lägenhet i Ektorp. Vår lägenhetsjakt började denna månad. Köpte även nytt årskort på World Class denna dag. Den 4 fick jag besked om att Stina kommit in på läkarlinjen! Grattis ännu en gång! Den 6 var det bröllop för Marina och Eljas, det var en mäktig upplevelse. Den 8 flyttade jag in till Milla och sov där i nästan 2 veckor då Osse var i Chile. Lägenhetsjakten trappades upp denna vecka. Den 12 var hela min familj bjudna på iransk middag hemma hos Farhad. Den 17 tatuerade jag mig på Lucky 7. Denna gången blev det en bladranka på foten och upp mot vristen med 8 blad för de 8 närmsta i familjen. Den 19 var vi och tittade på den lägenheten som vi idag bor i! Helgen som kom var vi stödfamilj. Den 21 gick Syrianska upp i 3:an. Den 25 fick vi reda på att vi fick lägenheten! Den 26 var det Pink Ladies hemma hos oss som Sadjad styrt med. Det var iransk tema! Dagen efter var det kulturnatt och vi var ute och strosade. Den 28 åkte jag, syrran och ungarna till Kolmården för en toppendag i parken. Den 30 hade jag och Jecka tjejmiddag för Erika, Emma och Caroline!


Fick sms av folk som mottagit inbjudan till vigseln! Vi beställde hinderprövning. Beställde brudbuketten. Beställde och designade smycke till vigseln.  


 

Oktober:
Den 2 var det återigen dags för Divaz att träffas på Erikas initiativ. Stödfamilj första helgen denna månad. Den 9 var the gang och åt på pappa grappa för att sedan gå och se stand-up på Skandiateatern med Måns, Björn, Özz och Soran. Den 10 åkte vi till Stockholm för studieresa med jobbet, på kvällen var på Hamburger Börs och såg på REA. Den 11 såg vi på Sverige-Portugal på Råsunda med syrran och Wallentin. Den 12 hade Sadjad date och vi bubblande bland annat på Relaxen.  Den 15 hälsade vi på hos Linda och Danne som flyttat till nytt hus! Den 17 åt vi middag på Black Lion med mamma, pappa, Pierre och Julia. Den 18 hade jag date för Sadjad där jag bland annat var hans slav... Den 19 var det desperet. Den 24 åkte jag till Oslo där Charlotte och Fredrik mötte upp mig. Senare på kvällen kom även Stina. Vi hade en toppenhelg!


Testuppsättning (håret)  inför bröllopet. Vi gav upp Crescendo och bokade istället Tjocka kocken som lokal till festen. Provade min klänning som kommit till butiken och nålade den för den måste bli mindre.



November:
Den 1 hade vi en utflyttningsfest. Den 2 var vi bakfulla ihop med Pierre och Julia då vi såg på X-men trilogin. Den 6 gjorde rehab en bedömning på min rygg, sned ryggrad och annat. Jaha jag kommer med andra ord alltid ha besvär. Den 8 kom E och vi hade en mysig helg tillsammans med honom. Dagen efter var det dop för Emma. Den 11 var det Divaz igen hos Annie. Nu blev det nog officiellt att även PB är gravid!  Vi fick reda på det på Divazomgången innan. Den 15 var vi ute och åt med Jecka och Danne och var på bio. Alla julklappar blev inslagna denna helg!  Började packa till flytten. Den 17 sändes ett avsnitt av Cityakuten då dr Pratt dog, det var hemskt! Den 20 var vi på Stjärnklart med jobbet. Den 23 åkte vi skridskor, ja ni läste rätt! Den 24 bjöd jag Jecka på pappa grappa, det var hennes födelsedagspresent. Den 25 var jag hos sjukgymnast för ryggen och han säger att mina revben sitter fel - jag är felkonstruerad. Den 29 var vi på julbord med mamma och pappa och på kvällen bakade vi julgodis. Den 30 hjälpte vi Myrbergs att flytta!


Vi skrev ut festinbjudningarna. Jag bestämde vad jag skulle köpa i morgongåva och köpte den! Pröva klänningen när den var färdig med smycken och tillbehör till. Styra med Sadjads morgongåva - gravyr. Vi besökte även prästen för att utforma vigselprogrammet. Välja ut psalmar. Fixa bröllopsprogrammet.



December:
 
Den 1 fick vi nycklarna till vår nya lägenhet. Den första veckan styrde vi och ställde varje dag med flytten. Flyttade nog mer än 20 kartonger och 20 soppåsar med kläder innan själva flytten. Den 2 monterade vi upp nya sängen och matsalsbordet. Den 5 hade vi lilljul hemma hos Myrbergs! Den 6 var det dags för vår stora flytt och den 7 var i stort sett allt klart hemma!  Stödfamilj den 13 och hade en lugn helg hemma. Den 14 firade vi syster som fyllde år dagen efter.  Den 16 var det bara att se så att allt stämde. Att allt var packat inför resan och att allt var med till själva vigseln. Den 17 var det den största dagen i våra liv och absolut den bästa! Alla förberedelse gick kalas och vigseln var helt fantastiskt. Allt var suveränt. Vi åt middag på pappa grappa efter vigseln tillsammans med våra gäster och sedan hem och bytte om. Stina skjutsade oss till Arlandahotellet där vi tillbringade vår bröllopsnatt. Dagen efter flög vi till Egypten. Veckan i Egypten bjöd på återhämtning som vi behövde och uppladdning för det nya året! Julafton firades på stranden! Den 25 åkte vi hemåt. Den 26 var det bara att börja styra med alla bilder från vigseln. Den 27 hade vi julafton här hemma och den 28 hemma hos Farhad. Fick otroligt fina julklappar bland annat en slottshelg tillsammans med familjen. Den 29 fixade vi ärenden på stan och sedan kom Charlotte på besök. Den 30 åkte vi till Ikea och på kvällen styrde jag med alla foton som kommit hem. Idag den 31 kommer vi att fira in det nya året med Myrbergs och Conny och Karin!  Jag är säker  på att det kommer bli en underbar nyårsafton!!


Börja öva på våra löften till varandra! Stämde av med Pappa grappa om alla pizzor som ska göras den 17/12. Lämna in ringarna för den sista putsen. Dra i de sista trådarna med sång, foto och skjuts.
Testsminka mig inför vigseln. Kopiera bröllopsprogrammen. Fixa naglarna.



Bästa filmer - Oj.., Dark Night, Juno, There will be blood, No country for old men, Sex and the city, Eastern Promises


Bästa serie - Dexter


Bästa bok - Tusen  strålade solar av Khaled Hosseini


Roligaste bok - Underbar och älskad av alla av Martina Haag


Mest spännande bok - Trilogin av Stieg Larsson


Bästa blogg - Gästinlägget den 19/11 av Sadjad


Bästa löfte - Två ja den 17/12 2008 i Hedvigs kyrka


Bästa låt - Anna-Carins version av låten Av Längtan till dig


Bästa träningspass - Bodycombat på World Class med Peter och Helen


Bästa fest - Tjejfesten i februari eller vår fest i april hemma i lägenheten eller kanske sommarfesten i lgh


Bästa händelse - Inget tvivel - Vigselakten den 17/12 2008 kl 15.00


Bästa bilder -  


Som man lätt kan se när man läser denna krönika så har det hänt mycket detta år. De största händelserna sammanfatts i 4 punkter.

  • Stödfamilj
  • Flytt
  • Vigsel
  • Bröllopsresa

Kommentarer
Postat av: Sadjad

Love this! Love you! Vilket fantstiskt år vi har haft! Puss

2008-12-31 @ 16:52:48
Postat av: Milla

Helt otroligt vad ett år går fort och vad mycket som har hänt. Är så glad över att ha dig som vän och att det har varit så mycket positivt i ditt liv detta år, det är du mer än värd =). Älskar dig stumpan och tack för en underbar kväll. Puss puss

2009-01-01 @ 03:09:14
URL: http://www.millasblogg.com
Postat av: johanna

Vilket härligt år =)

2009-01-01 @ 12:40:09
URL: http://misseverything.blogg.se/
Postat av: Erika

Vilket härligt år ni haft å Giftermål och allt!

Stor Grattis och all lycka inför kommande år 2009 =)



/Erika(pila)

2009-01-01 @ 14:17:48
URL: http://barbafamiljen.blogg.se/
Postat av: jessicajessica

åååh vad skoj att läsa, ja snacka omatt de hänt så otroligt mycket =) tror du vi får ngon middag av carro o erika innan de är bf dags för mig??? längtar efter en sådan

2009-01-01 @ 19:34:40
URL: http://jezziee.blogg.se/
Postat av: sara



Ett år går så jäkla fort. Nästan lite skrämmande så fort tiden går ibland och vad mycket man hinner på ett helt år ;)



Tack för din omtanke :)

Jo, jag väntar på min kallelse till en datortomografi.Det är säkert bara en besvärlig bihåleinflammation. Jag vill att den ska vara över tills vi åker på våran drömsemester i febr.Annars blir det väl ingen drömsemester! Men, det kommer bli bra hoppas vi :)Kramar Sara

2009-01-02 @ 20:18:59
URL: http://sarase.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0