Publicerat: 2011-09-06 Klockan: 21:44:37

2 veckor....

om två veckor ligger vi just nu i en varsin sjukhussäng. noah i sin säng försedd med silvrigt galler runt. jag i min säng och sadjad i sin säng.

en av oss tillsammans med noah. den andra i ett föräldrarum. varannan natt. så är tanken. vi kommer tillbringa varannan natt inne med noah. inne med noahs maskiner. inne med alla maskiner som ska pumpa in smärtstillande medel i min son. smärtstillande medel som behövs efter att de skurit upp hans rygg ända in till benet - sågat bort benet - skruvat i benet för att sedan sy ihop huden igen.

jag mår illa av tanken. fysiskt illa.

min största rädsla är att noah kommer bli förlamad. det är en förbjuden tanke men den finns där. risken finns.

att noah kommer ha ont - det vet jag. hur ont han kommer ha kan jag inte föreställa mig. det märker vi. något positivt är att noah är så pass liten att han inte kommer "känna efter". har han ont så har han. han kommer inte känna efter om det känns. känns det så känns det.

jag läste att man inte ska ha ont i mer än 4 månader. då har läkningen gått fel. jaha... men är det ok att ha ont i 3 månader? ett kvartal av smärta? som jag tidigare nämnt har jag svårt att motivera mig till denna op. jag vet att den behövs - men det "syns inte". det känns som vi kommer förvärra noahs situation genom denna op. men mitt förnuft vet att utan den kommer hans tillstånd förvärras ju längre tiden går.

mjukdelarna läker på ca 6 veckor och skelettet på ca 6 månader. under mjukdelsläkningen råder stor försiktighet. 6 veckor. det är lång tid att vara försiktig på.

nu är vi snart där. nu vet i snart vad allt kommer innebära för noah.

jag vet bara att dagen den 21/9 kommer gå till historian för en av de värsta i mitt liv. en op på ca 5 timmar.... lägg till förberedelser och efterarbete på det.jag räknar iskallt med att inte få träffa noah på 7 timmar. allt under det blir bonus....

Kommentarer
Postat av: Sabina

Det gör jätte ont i hjärtat när jag läser detta Jossan. Jag kan säga att jag finns hos er i tankarna och kommer att hålla tummarna det hårdaste jag kan att op går bra. Det går inte att föreställa sig vad ni går igenom och kommer att gå igenom. Vi finns här för er och kommer att stötta er på alla möjliga sätt. Stor Kram. Sabina med familj

2011-09-06 @ 22:00:51
Postat av: Linda

Åh...nu sitter jag här och gråter, det gör ont i mig när jag får höra vad som väntar er.

Men det görs för Noahs skull, i det långa loppet. Det görs för att han ska bli bra, helt bra..nu, inte sen... Ni är starka, ni finns bredvid Noah när han har ont och det kommer att räcka som tröst för honom, mamma och pappa är viktigast. Sen hur ni mår under den här tiden...jag finner inga ord som kan lindra, kan inte komma med klyschor...Jag mår även jag fysiskt dåligt att veta vad ni kommer gå igenom, men ni är tuffa och starka, jag vet inte hur, men det kommer att gå....



Och, det vet du, även fast vi inte rent fysiskt pratat med varandra (än) så kan du ringa, sms:a, maila...whatever, dag som natt om du behöver gråta skrika, vräka ur dig....



Jag kommer att tänka på er varje minut....

2011-09-06 @ 22:04:54
URL: http://tovemingroda.blogg.se/
Postat av: Anonym

Stackars stackars stackars er, jag mår illa bara vid tanken på det ni ska gå igenom. Älskar er så mycket och jag bara önskar att jag kunde göra nåt för att ni och Noah skulle slippa detta. Puss på er

2011-09-06 @ 22:27:22
Postat av: anna

älskade älskade ni... finner inga direkt tröstande ord. ni vet att det måste göras för noahs skull men vad är det för tröst?



jag trodde att det var lätt att vara barn. det var det för mig. men vi fick visst barn det inte är lätt att vara. på något skumt sätt får man vara glada för att de är så pass små att de antagligen inte minns nåt om några år. att de mår bra då och inte minns nåt av svåra tiden.



ska inte babbla mer, kommer inte bli nåt vettigit iaf. kanske bättre att jag säger stor kram och avslutar.



du vet vart jag finns.

2011-09-06 @ 22:39:38
URL: http://annaochfamiljen.blogspot.com
Postat av: Maria

Kramar från oss ! Du vet hur jag tänker/tycker och att mina tankar finns hos er och vi hörs/sms:ar mm.

2011-09-06 @ 22:43:33
Postat av: Linda

Stackars er!! Det gjorde verkligen ont att läsa detta!! Finner inga ord just nu men jag hoppas verkligen att allt kommer gå bra!!! Massa kramar

2011-09-06 @ 23:36:05
Postat av: Sofie

Usch usch usch... det gör ont i hjärtat att ni ska behöva gå igenom allt detta!!! Jag kommer att tänka på er denna hemska dag, inte för att det gör någon skillnad för er, utan för att jag tycker så förbaskat synd om er och för att jag önskar att det kommer att gå bra - för det kommer det!!!

Kramar

2011-09-07 @ 08:10:43
Postat av: Sara LK

Stor kram till er! Jag är övertygad om att operationen kommer gå bra, men kan bara föreställa mig hur det är att behöva gå igenom det. Lilla fina Noah!

2011-09-07 @ 08:40:47
Postat av: Therese

Jossan... Jag själv mår också fysiskt illa. Jag har markerat i min kalender "NOAH OP" den 21:a. Jag går och maler det i mitt lilla huvud. Att det snart är dax och jag känner mig så där nervös o orolig. Det känns så nära. Jag tänker på Er som alltid. Finns här även om jag inte är det där "psykiskt stabila" stödet... Men jag litar helt och fullt på Tropp. Han kommer operera våra små pojkar och göra deras ryggar så fina. Men jag förstår att det känns omotiverat. Jag känner likadant förutom när abbe inte har kläder på sig. Då ser jag hur sned och krokig hans lilla rygg är och förstår att den inte kommer fungera hela livet ut som den är. Jag/vi kommer gärna förbi med fikakorgen. Till sjukhusrummet. Om vi får och det passar. Stor Stor Stor Kram.

2011-09-07 @ 11:29:04
URL: http://www.livetiludden.blogspot.com
Postat av: Åsa.H

Många stora kramar till er.

2011-09-07 @ 12:43:07
Postat av: Johanna

Ja vad ska man säga???



Det smärtar i hela mig att läsa det som Noah ska gå igenom. Det går liksom inte att föreställa sig....



Mina tankar finns med er, och jag håller tummarna för att allt kommer gå precis som det ska



Många kramar

2011-09-07 @ 16:44:55
URL: http://grynisen.bloggplatsen.se
Postat av: Anna

Åh, jag vet inte vad jag ska skriva... Det är så hemskt att ni ska behöva gå igenom det här. Jag håller min tumme för er, det kommer att gå bra!

Stor kram! // Anna

2011-09-07 @ 22:31:40
URL: http://pysselannas.blogg.se/
Postat av: Marie

Kära du, det var länge sedan jag skrev något till dig i din blogg. Men jag läser och ser hur Noah utvecklas för varje vecka. Borta är bebisplutten och en liten lintott med bus i blicken syns istället.

Det här inlägget berörde mig mycket. Det grävde långt in i mitt mammahjärta och brände till. Varje förälders mardröm är att behöva utsätta sina barn för obehagliga upplevelser. Man vill så gärna hoppa över det jobbiga och komma ut på den andra sidan där livet går på rätt köl igen.

Ni verkar dock vara en familj som verkligen fångar dagen, så jag är helt övertygad om att ni tillsammans kommer att ta er igenom operation och rehabilitering på ett lugnt och harmoniskt sätt som får oss andra läsare att imponeras av er styrka. Det är alltid tillåtet att vara liten mellan varven, en förutsättning för att kunna komma upp och vidare, tror jag.

Jag önskar er allt gott inför operationen. Jag önskar er lugn och styrka under operationen. Jag önskar er tröst, kraft och glädje till tiden efter.

Med ert kontaktnät runt om er, med vänner och familj som ställer upp, backar, tröstar och älskar er, verkar förutsättningarna goda.



I landets sydände sitter jag och tänker på er på op-dagen och vet att Noah är trygg, omhuldad av er villkorslösa kärlek. Ni är fantastiska föräldrar! (Hade jag bott i era trakter, hade jag letat upp förskolan du jobbar på - där hade jag velat att min dotter skulle gå!).



Långt och lite svamligt. Inte lätt att försöka spotta ut alla superlativ hur jag uppfattar er som familj.

Kram på dig!

2011-09-08 @ 08:29:27
Postat av: Sandra

Tusen varma kramar till hela er fina familj!!

Ska tänka på er den 21:e!



Ni verkar vara helt fantastiska föräldrar!!!

2011-09-08 @ 22:02:47
Postat av: johanna roos

Stor kram till er alla tre. Jag tror på er, o. Ni finns i mina tankar.

2011-09-08 @ 23:15:24
URL: http://jojoroos.blogg.se/
Postat av: Lena & Elsa

Jag kan inte helt förstå vad ni måste gå igenom. Jag läser och försöker förstå. Jag vet bara att när min dotter har ont och är ledsen känns det som mitt hjärta ska brista jag vill ut ur min kropp och byta plats med henne. Jag tar hennes smärta så länge hon slipper. Jag skulle göra allt. Ni är fantastiska, ni är starka. Och ni vet att Noah kommer klara detta och ni kommer klara detta, allt för hans framtids skull. Denna älskade Noah.

2011-09-09 @ 08:11:03
Postat av: sarase

Skickar många styrkekramar till er!

2011-09-09 @ 13:58:50
URL: http://sarase.blogg.se/
Postat av: PB

Många kramar från oss! Vet själv hur orolig jag var när Jeanette skulle göra samma operation. Det kommer gå bra ska du se! Tänker på er!

2011-09-09 @ 14:16:37
Postat av: Annah

Familjen i Åby tänker också på er och lilla Noah! Kramar i massor

2011-09-09 @ 17:28:12
Postat av: Åsa

Jag tänker också på er, även fast jag är dålig på att skriva kommentarer! Håller tummar och tår för att allt går bra! Massa Kramar

2011-09-09 @ 18:59:19
URL: http://pasenab.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0