Publicerat: 2007-12-29 Klockan: 23:18:01

barnvakt

ja det är rikigt  nice att vara barnvakt när man handskas med två änglar som gustav o emil. jag kan inte förstå det faktum att dessa två ungar verkligen är ungar med oss. för att förvandlas till trotsiga "tonåringar" så fort mamma eller pappa kommer. så är det med de flesta barn. i mitt yrke träffar jag på många familjer. barnen är hur "lydiga" och fromma som helst hos oss (jaja oftast iaf). för att kunna förändras på en sekund så fort mamma eller pappa kommer och ska hämta dem.

undet detta dygn tänkte jag; vi skulle ju kunna försöka skaffa barn. men sen när ungarna skulle bli hämtade så tänkte jag; nej vi väntar ett tag till! inget illa menat syrran o wallentin. ni har de perfekta ungarna;).

o så smarta också. vilka tankar. vilket logiskt tänkande. det är en stolt moster som skriver om sina gudbarn.



efter badhuset och mcdonalds så fick de spela dator ett tag och sedan kollade vi på shrek 3.

såhär kan det se ut i ett vardagsrum efter att det har agerat sovplats.



i fredags hade jag date för azari. det var lite shopping på stan, fika på choklad & muffinskompaniet. middag på pappa grappa och bio - förtrollad som gällde.



idag har vi städat bort julen... så skönt. sadjad utbrast i ett äckelljud när han skulle rensa avloppet. haha...... 



sadjad; säg att jag har varit arg idag.

ja sadjad har varit arg idag. varför? united förlorade...... så är det att leva med en fotbollstok.

nu är det snart mer film som vankas...

 

Publicerat: 2007-12-27 Klockan: 20:41:18

Bildutmaning

En rolig grej! Man ska lägga in bilder under dessa rubriker! Det var ingen utmaning på den blogg jag fann den men jag gör det till en utmaning nu!

Du ska härmed lägga in bilder som lyder under dessa rubriker. Utmana sedan 4 av dina vänner. Skriv en kommentar på deras bloggar om att de har blivit utmanade och att info finns på din blogg! Go for it!

1. Dig själv som lyckligast

  
 alltid mi love... med dig är jag lycklig

2. Dig själv och din närmaste vän. 
 
 även det är du mi love 

3. Den du senast fick sms av.

 gullet milla skrev om nyår!

4. En människa som du önskar var hos dej nu.

 michele... om saker ändå hade blivit annorlunda

5. Ett ställe som du saknar.

 ca 2 månader om året är det njutning.. de andra månaderna längtar jag till det skönaste stället.. landet!

6. Dig själv full.

 sista barfesten hos milla o osse. stina o jag poserar på vårt bästa sätt.

7. Tre bilder på dig själv.

 2003, 2006 (eller 5), 2007

8. En gammal bild på dig och din kompis.

 jag o jecka 2003 hos charlotte

Jag utmanar följande 4 personer;

1. Milla
2. Annie
3. Fade
4. Beata

 

Publicerat: 2007-12-26 Klockan: 20:16:50

ja jag ger mig...

jag erkänner. jag har varit lat ett par dagar. eller hur många dagar är det tomas? du håller räkningen. nu äntligen ska jag uppdatera min blogg. så nu kan ni inte tjata på mig. ni ska då veta att jag har laddat upp bilder i över 2 timmar. varför det tar så lång tid är en kombination mellan ett segt bredband och en seg sida.

så tomas har sina önskemål vad denna blogg ska handla om. julen och julfest. jaja jag får göra mitt bästa. julen började för min del i fredags kl 17.30 då jag stängde ner på jobbet och började cykla i ilfart hem då vårt tåg till stockholm gick 18.33. väl på tåget öppnade jag den finaste julklappen detta år. en bok jag fått av milla om vänskap. hon hade fyllt i själv om hur jag var, hur vi var etc. otroligt fin och ögonen tårades.

i stockholm blev vi varmt bemötta. klockan var ca 22.30 då vi var framme i skarpnäck. på lördagen firade vi jul tillsammans med soheila, lars, bahareh och jonas. vi åt både julmat och iransk mat. sedan delade vi ut julklappar. denna gången fick jag bland annat en bok, 1000 kr och presentkort på gina. sen spelade vi spel om norrköping.



på söndagen åkte vi hemåt. då städade vi och gick ner på stan för att införskaffa det allra sista. jag handlade kläder till mig själv. julafton morgon började med strumpan. så vi låg och softade och läste tidningar och smaskade godis. sen blev vi hämtade av mamma och pappa och åkte iväg till syrran.



där var det ett helt rum fyllt av julklappat och syrrans och deras julklappar var i torkskåpet så de syns ej på bilden. helena, håkan och kristina var också på plats. vi såg på kalle anka och sedan kom tomten på besök. efter det besöket åt vi mat.



barnen hade sin julklappsutdelningen efter maten och sedan tog vi fram våra julklappar. så på bilden nedan är det endast de vuxnas julklappar. barnen hade nästan lika många. denna gången fick jag bland annat 2 tröjor, presentkort på vila och pepper, olika krämer, tårtfat o spade, drinkbok, en massa ljus, smycken och gipsfigurer som barnen gjort själva, (finns med på en bild. hårspänne och en ring), presentkort på en stor ansiktsmassage, parfym, musmatta med barnen på, portträtt foton på barnen, biobiljett. efter öppningen satt vi och pratade och åt kex med ost plus frukter.



juldagen blev inte riktigt som planerat. först gick allt enligt planerna med julfirande hos farhad med fastrarna, adel, christian och mamma o pappa. vi åt iransk mat och öppnade klapparna. denna gången fick jag örhängen, kuddfodral från iran, sidensjal från iran, nyckelskåp, foto på sadjad, en grej till våra lampor, skålar, blommor och annat. vi satt och pratade och christian tjatade på oss att vi skulle gå ut. eller rättare sagt han tjurade ihop om vi inte skulle ut. så vi planerade ihop en liten förfest hos oss.



så vi skjutsade hem mamma o pappa och hämtade istället upp tom och tommy. festen började. vi kom iväg efter midnatt någongång. eller var hon kanske närmre ett? jag vet faktiskt inte. jag och christian gick iallafall i förväg. sadjad stängde ner hemmet och kom efter. på palace var det faktiskt roligare än sist. kanske för att jag inte spenderade min tid åt att leta efter människor. vi dansade en hel del. pierre var där med mange så jag hängde med dem och christian innan sadjad kom.



vi gick hemåt precis innan tre. hemma städade vi upp och det var skönt att slippa vakna till alla flaskor och glas. idag har vi ätit middag hemma hos mamma och pappa. mormor och morfar var med. det var kul!



nu ska vi se på film och slappa. imorgon ska vi vara barnvakt åt kidsen. på fredag vankas date. mer behöver jag inte skriva för jag lovar att uppdatera fortare denna gång. detta blev mest en redovisning över de gångna dagarna.




idag är det en viktig dag. en minnesvärd dag. nämligen årsdagen för tsunamin. mina tankar går extra mycket till åsa och linnea en dag som denna. och självklart till alla andra på något sätt är drabbade av tsunamin. jag hoppas att många av er som fick era liv helt omkullvälta börjar finna ordningen igen. börjar känna att ni kan leva. 3 år har nu gått och jag måste säga att det känns som om de åren gått kusligt fort.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1521378.ab


jag länkar till den senaste artikeln om åsa och linnea. lilla amanda... vila i frid!








 

Publicerat: 2007-12-19 Klockan: 16:04:55

tack

41390-2653

tack för alla lyckohälsningar, grattis och presenter som vi fått av många av er på vår förlovningsdag! nu kan vi sitta och dricka alkoholhaltiga drycker och äta god choklad. eller kanske äta en frukt ur vår nya fruktskål. eller vad kan passa bättre än att krypa upp i soffan och se en kärleksfilm, dricka cola och äta godis o chips? eller kanske gå och unna sig något för en peng?!

tack allihopa! ni vet vilka ni är!

vi kommer att få en alldeles underbar jul som nyförlovade. och håll i er men jag är nog fan mer kär än någonsin i denna karl.

41390-2648

julen för oss;

fredag-söndag i sthlm hos soheila o lars
julafton hos wahlstedts i smedby
juldagen hos azaris i skarphagen

god jul allihopa!

 

Publicerat: 2007-12-17 Klockan: 14:15:16

1-årsdagen

ja och så kom dagen. 1-årsdagen. vi åkte till söderköpings brunn. där fick vi reda på att vi hade blivit uppgraderade till en svit då vi var de enda som skulle sova över. ups! lyxigt...





vi gick ner till spaavdelningen där vi fick en varsin behandling. numera är vi bägge två lena som en liten bebisstjärt ;) vi bubblade, åt frukter och myste.




gjorde oss fina för att bege oss till middagen. vi åt en 3-rätters. efter det var det softish mode på rummet. vi gick iväg en sväng och inhandlade lite gott. låg och myste hela kvällen...





frukosten kom upp på rummet.. nice! efter frukosten la vi oss i jaccucin och tog det lugnt. underbart skönt att vara ledig en måndag.





ja just det vi stannade uppe och väntade på 12-slaget. för det var då vi förlovade oss!!




mer bilder kommer senare på www.josephinespixs.pixbox.se


 

Publicerat: 2007-12-15 Klockan: 23:12:58

i väntans tider 2...

här kommer de utlovade bilderna. kvällen var riktigt bra o nu har jag suttit ett tag och försökt lista ut nya datorn. pierre jag varnar dig jag tror jag kommer ha en hel lapp med frågor till dej. och jag pratar inte om en liten lapp utan ett stort a4..


 

Publicerat: 2007-12-15 Klockan: 18:22:43

i väntans tider...

ja snart kommer jecka, danne o evvan hit o då ska det mumsas god mat o annat. vad vi mer väntar på är att få ta in på söderköpings brunn imorn för att fira vår 1-årsdag. det ska bli så skönt, gott, avslappnade och mysigt!

jag har en ny dator. tack pierre. tack för hjälpen. den har inbyggd webcamera och en funktion som känner av mitt fingeravtryck och på så sätt loggar in mig på olika sidor. coolt! sadjad har "fått" den gamla i julklapp. winwin situation för oss bägge.

idag fyller min syster år. vi har varit o grattat henne och ätit en massa fikabröd. bilder kommer sen. från både kalaset och denna kväll. hoppas jag!

puss

 

Publicerat: 2007-12-13 Klockan: 18:19:56

medicin

ja tänk om jag hade gått till läkaren tidigare. då hade jag blivit bättre fortare. det är ju fan att man ska vara så envis och dumdristig. ja nu har jag iaf kortisonnässpray och tabletter som ska ta ner svullanden på slemhinnorna. jag kan med andra ord andas som normalt folk nu. det var visst ett svalgvirus som hade letat sig upp i några gångar mot öronen. men jag känner mig genast bättre efter 2 dagar med medicin.

idag har jag haft en lång dag på jobbet. 6.45-17.40. gaah.. luciafirande tär på en. men imorn tänker jag sluta 12 för jag fick ta en extra öppning imorn. jag vill inte att klockan ska ringa kl 5.05 imorn. men det kommer den göra. fy fan!

 

Publicerat: 2007-12-10 Klockan: 22:00:48

ajajajaj...



igår var det söndagsbak. vi gjorde ett pepparkakshus och bakade en massa fina pepparkakor. pepparkakshuset såg till en början ganska fint ut. sen kom jag på att va fan det är  ju till för att ätas så jag slängde på en massa socker o annat gott. hihi..



se så fint det kan bli. förstå på nyårsdagen så gott det kommer att vara... mi love tack för en helt otrolig dag. den respekt och omtanke vi visade för varann igår var på en ny nivå i mitt liv. som jag sagt tidigare; du är designad enbart för mig.

varför aj som rubrik undrar ni. jo om ni ser det första fotot så ser ni att det är socker i stekpannan. smält socker blir varmt. varmt socker gör ont att få på sig.



såhär ont....

vi har en jobbig granne. han försöker göra så att vi får ett epilepsianfall. den här saken blinkar konstant. snabbt. sen långsamt. i olika färger. herregud... bilden är över gården. dåligt zoomat o det var mörkt ute. men föreställ er bara...


 

Publicerat: 2007-12-09 Klockan: 13:18:44

helt jävla okej

ja vet ni att nu känns det helt jävla okej att marie vann idol. såg nyss på reprisen o såg då när amanda sjöng segersången o kände direkt; tacka fan för att hon slipper släppa en hel platta med sådan musik. TACK! men visst kändes det segt som fan att en bra sångare vann när vi hade en stor artist som skulle kunna ha vunnit. men amanda kommer troligtvis sälja mest plattor sen iaf! ja jag köper den iallafall!

i helgen har det varit lilljul hos milla o osse. som vanligt hos dem är det en massa pyssel o stohej. kvällen summeras med dessa bilder. tack för en riktigt härlig kväll.



igår hade vi farhad, mamma o pappa här på middag vilket var mer än trevligt. det var riktigt roligt med många diskussioner om rättsväsendet o annat intressant! kvällen avslutades med roliga historier.. tro det eller ej!



nu ska sadjad o jag på stan o fixa en sak o sen återstår julbaket! pepparkakor o pepparkakshus! mums vad gott det ska bli med deg!

 

Publicerat: 2007-12-06 Klockan: 16:30:35

nu är det krig!

ja nu är det öppet krig mot bacillerna, viruset eller vad det nu är jag lider av!

idag skulle jag bara träna. men går det? nej. så jag har varit o inhandlat några mirakelpiller på naturapoteket. ni som känner mig vet att jag gärna avstår från att ta piller. men nu räcker det. så nu har jag knaprat min första tablett och jag ser fram mot att sätta i mig resten. 3 om dagen. haha.. då är ni inte så stöddiga längre små baciller.

så på lördag. då krigar jag på passet. då avsäger jag mig denna sjukdom.

 

Publicerat: 2007-12-04 Klockan: 17:18:18

inte denna gång heller..

nej det blev ingen träning idag. men istället inhandlade jag fler halstabletter och nässpray idag. förkylningen har gått in i en ny dimension nu. den här spridit ut sig till öronen. så det slår lock för öronen konstant. ja så istället för att träna så har jag köpt en godispåse. jag orkar bara inte bry mig just nu. den 7 januari börjar jag mitt gamla liv igen. det vill säga med karaktär och disiplin.


men på torsdag o lördag ska jag träna i vilket fall som helst. då är det bara feber som stoppar mig.

 

Publicerat: 2007-12-02 Klockan: 15:56:16

julkänsla



ja i lördags var det dags att få julkänsla på smedjegatan. det fick vi genom att stotstäda hela lägenheten och sedan påbörja pyntet. herregud vilken tid det tog och då bor vi bara i en tvåa.



såhär blev resultatet i fönstrena. och se vår lilla julgran som sadjad bestämt att vi absolut ska ha. "den lilla svarta" med turkosa attribut.



här är några fler detaljer. det sista fotot ska då föreställa sadjad som pussas under misteln.



efter detta var det dags för sadjads date för mig. jag fick en skattkarta över lägenheten med 5 markeringar. vid dessa ställen fanns små lappar gömda. det var massage i 15 min. fotmassage i 15 min (som blev i ca 40 min..), middag, film och ett tarantino quiz. efterrätten blev den delikata rätten glass-smet. det är oh så gott. glass, chokladsås, mosad banan och strössel blandat i en salig röra.



idag har jag inte bara lekt med kameran utan jag har även varit på fotbollscup i ektorpshallen med pappa och morfar. syrianska hade 3 lag med varav 1 gick vidare. nu är jag hemma o myser lite själv medan sadjad ser slutet av cupen. jag lyssnar på min älskade amy winehouse och surfar.

när sadjad kommer hem ska vi äta o se på film. om jag får välja blir det att börja plöja bland sawfilmerna. men jag vet inte om jag har sådan tur.

veckan som kommer...

måndag: jobb. kvällsmöte.
tisdag: jobb. förhoppningsvis träning. (om jag ej blir sjukare)
onsdag: heldag kurs i autism. stan med milla.
torsdag: heldag kurs i autism. träna combat.
fredag: jobb. lilljul med gänget. spela in idol o hoppas att amanda vinner!!
lördag: träna combat. middag för spalles och azari hemma hos oss.
söndag: julbak med sadjad.

RSS 2.0