Publicerat: 2007-01-29 Klockan: 21:01:32

sveket

ett massivt svek har inträffat.. jag köpte en godis i fredags i affären..en sådan där godis som man ser o bara vill ha.. ett stort begär överrumplar en.. en sån godis var det.. jag kom hem o la upp den i min godisskål..väl synlig.. enbart för att den skulle fresta mina smaklökar till på söndagen då jag hade bestämt att jag skulle få äta upp den.. lite småbakis o så.. ja o som ni läste i förra bloggen så var fredrik o sadjad uppe hos mig på lördag till söndagnatten.. jag såg att sadjad stal en liten bit av godisen o han fick  en tillsägelse..

men på söndagen var hela borta.. gaah jag blev helt förtvivlad.. som tur var hittade sadjad en liknande på ica strömmen.. o det var bäst för honom.. haha..

kolla gårdagens blogg.. det finns nu bilder på den...

puss o hej

 

Publicerat: 2007-01-28 Klockan: 11:44:32

osses överraskningsfest

mmm så kom den.. den dagen vi varit förväntansfulla för ett bra tag.. dagen vi planerat sen vi var på ullared.. haha.. ja det är ett bra tag sen..

milla hämtade mig o karin o vi åkte hem till henne fulllastade med dricka, mat o en grattis oskar skylt! väl hemma hos milla var det bara att börja hacka grönsaker, steka köttfärs, göra pajdeger (eller var det kanske pizza milla...) o bära bord o stolar.. vi hade världens flyt o blev klara trots det att vi började en timme efter planeringen.. släkt o vänner dök upp o nu var stunden nära.. snart skulle osse o conny komma..


goda maten o den fina skylten... karin slår in vår present..

jag säger bara.. DEN MINEN.. obetalbar.. osse hoppade högt o flög bakåt när vi alla skrek suprice när han precis öppnat dörren.. när han väl lugnat ner sig blev det kramar o tacospaj o sallad till höger o vänster.. efterrätten bestod av daimtårta o mockarutor.. han fick en massa fina presenter som luftballongflygning, en draftmaster (tror de heter så), en fin tavla o vin..  vi drack o drog oss vidare till connymannen där vi fortsatte dricka.. de andra spelade singstar men pierre o jag satt mest o pratade i köket..


osses oslagbara min.. den omtyckta presenten..

då det inte var några andra som ville ut så blev det pierre o jag som kompade till teaterbaren för lite drinkar o sedan vidare in på palace.. det var kul men inte så jävla kul.. vi dansade o jag sprang efter pierre då jag inte kände någon annan.. pierre tyckte att jag förstörde hans raggningsmöjligheter (jag förstår inte vad han pratade om *fnys*..haha..) nej men vi dansade o hade det skoj tills jag tröttnade lite på att känna mig som ett bihang.. jag lämande pierre till sitt öde o skulle vandra hem..


jag o pierre..kompanjonerna i köket.. connys o mitt slagsmål i köket som resulterade i ett stort blåmärke på min högra arm (upp till bevis på bloggen en annan dag..) jag vet att du fick ont också conny..*förlåt*.. förlåt för att jag slog sönder ett glas..

men se då öppnade sig nya världar för josefine.. ja iaf nya dörrar.. på teaterbaren satt nämligen ett muntert litet gäng bestående av ägarna o pedro o fredrik (ja de hade faktiskt stängt...).. så där gick jag in.. fredrik o jag gick vidare hem till mig o väntande in sadjad som kom hem från sin fotbollstunering..

en mycket trevlig dag o kväll o natt..

hmm varför inga bilder?? på något sätt lyckades jag glömma kameran hos conny.. ja fråga mig inte hur det gick till.. så har jag tid läggs de in imorn..

vad händer kommande vecka?

idag söndag; umgås med karl min o äta tacos o se på film.. ska bara se om jag får liv i honom först.. det är visst ansträngande att spela en fotbollscup..
imorn måndag; *grattis milla o osse på halvårsdagen* jobba o sedan träna spinning med maria... ja ni hörde rätt.. spinning.. my god säger jag bara..
övermorgon tisdag; jobba o sedan promenad med maria eller liknande... eller bodypump på badet
överövermorgon onsdag; jobba o sen ska jag o sadjad ta hans fars bil till linköping för att träffa erika o tomas.. vi kommer nog runt sexhugget erika..
ja långtborta torsdag; jobba o sen träna box
ännu längre bort fredag; jobba o sen gå på bio med gänget.. vi ska se parfymen.. skit jag kommer att missa lets dance o hjälp.. det blir att spela in helt klart!
gigant långt bort lördag; promenad med stina (hoppas jag!!) o sedan divazfest hos mig
om en vecka långt bort söndag; vila vila vila.. förhoppningsvis umgås med sadjad o se på film

 

Publicerat: 2007-01-25 Klockan: 14:28:44

löning...

sweet.. alltid lika skönt den 25.. vet egentligen inte riktigt varför jag tycker det.. för det är samtidigt väldigt deprimerande.. betala räkningarna, sätta in pengarna på matkontot o sen är det ju aldrig sådär bejublande mycket pengar kvar.. men det är skönt att göra räkningarna.. gaah vilken befrielse! så även denna gång..

vad har jag gjort denna vecka tills nu?? i måndags jobbade jag länge o sen gick jag en promenad med maria.. var helt däckad i soffan framför outsiders o cityakuten.. min kloka syster har i efterhand sagt att det säkert var från spänningarna i söndags.. dagen för micheles 1 årsdag.. o det var nog rätt.. i tisdags gick sadjad o jag till pierre.. det gick alla tiders.. sadjad gick upp först o pratade med pierre o jag kom ca 20-25 min senare.. jag stannade kvar ett bra tag o låg även då däckad på soffan.. hmm.. det är någonting med mig o soffor.. igår var det kvällsmöte o sen följde jag med sadjad hem.. pratade med hans far i ca 40 min om irans historia och även hur det är nu.. måste säga att han är riktigt påläst i ämnet.. varför vi pratade om detta är för att jag ställde ca tusen frågor till sadjad o fick inga svar.. så det var mycket intressant att få fråga lite om saker o ting.. blev en hel del reflektioner kring människosyn o  utanförskap o sådant är alltid intressant.. idag har jag hunnit jobba o fixa räkningarna.. ska träna box med maria..

sen ska jag hem o äta lite plättar o vegetarisk ärtsoppa.. mm nu blev ni bra sugna va... haha.. helgen bjuder på mys, fest o soffliggande.. en salig blandning med andra ord.. men först ska jag ta mig igenom ett stängningspass imorn..

c u all..

41390-1474

 

Publicerat: 2007-01-21 Klockan: 19:59:51

pojke eller flicka?

You Are 70% Boyish and 30% Girlish
You are pretty evenly split down the middle - a total eunuch.
Okay, kidding about the eunuch part. But you do get along with both sexes.
You reject traditional gender roles. However, you don't actively fight them.
You're just you. You don't try to be what people expect you to be.


ja jag kan inte göra en bättre förklaring själv..
dock kanske att jag försöker bekämpa dem lite mer aktivt..
roliga test på den där sidan..

denna lilla blogg var en paus i dagens allvar..
glöm ej att läsa bloggen nedan..


 

Publicerat: 2007-01-21 Klockan: 17:32:03

ett år sedan...

Helgen har haft ett stort huvudsyfte.. att fixa denna dag någolunda bra..  med resultatet i hand så tycker jag att jag har lyckats.. iofs så är inte kvällen slut och jag ska avsluta dagen med att se någon film.. en snyftare.. Helgen har passerat ändå... som de alltid gör..det gick fasligt fort denna gång.. här kommer en resumé..

 

Fredags; jag gick en promenad runt strömmen = resultatet… stormen per hade tydligen blåst ner ett träd.. josefine messar och kollar på telefon o där är olyckan ett faktum.. pang på bara.. hmm.. sedan åkte jag till sadjad o vi åt mat o tittade på let´s dance. Heja robban heja robban!



den massiva skadan och trädet, döpt till esmaralda, som orsakade skadan..


Lördags; promenad runt strömmen.. denna gång väjde jag mot stormens per frammarsch.. syrran hämtade mig o vi hämtade upp sadjad vid mässhallarna.. vi åkte till harlekinen o såg på babel.. mäktig film men så mycket elände.. puh.. bland den tyngsta film jag sett efter lilja 4-ever såklart.. det är en enkel biljett till helvetet.. babel slutade faktiskt någorlunda hoppfullt.. sen gick jag i snöstormen till bomullsfabriken där jag mötte upp caroline.. vi satte oss o beställde en drink.. väntade på erika vars tåg hade stannat mitt ute i skogen i kimstad.. ca 90 min försenad var erika på plats! Då hade vi redan ätit vår förrätt o hunnit dricka lite mer.. mums.. varmrätterna kom in o vi drack lite mer.. god mat, god dricka o framför allt riktigt jävla bra sällskap! Tyvärr var jecka sjuk.. men vi tre lyckades roa oss ändå.. tusen tack caroline för att du bjöd oss på en underbar kväll..

 


förrätt, varmrätt o två smarriga drinkar...


galna gänget, erika o jag, erika precis hitkommen o caroline sugen på en drink..

när vi skulle dra oss hemåt kom sadjad o hämtade upp mig i en taxi.. vi åkte hem till mig o fortsatte att dricka lite o började spela kort.. första gången vi spelade kort tillsammans o josefine vann stort.. *yihaa* (jag behöver inte berätta hur det gick på kortspelet 2 ggr idag va..?? nej tack så bra!*puh*)



softa i soffan med lite cider, spelresultatet, sadjad i mörkret..
 

Söndag; Ja.. idag är det en sorgedag.. den 21 januari.. årsdagen för micheles död.. jag vaknade faktiskt vid tre tiden inatt.. första tanken som slog mig var att det var nu vi satt och bara väntade på det sista andetaget.. 03.15 orkade inte michele längre.. michele.. ett år.. vart försvann tiden? Vad gör du nu? Hur har du det bland alla andra änglar? Vakar du över oss, vägleder du oss? Många funderingar o många förhoppningar.. men lyckan är gjord bara jag vet att du inte lider längre.. Och det är jag helt säker på.. att du har fått frid.. jag var vid minneslunden idag med sadjad, mamma o pappa.. vi tände ljus och lämnade rosor till dej.. det var stilla och fint idag.. inte alls det kaos som rådde sist jag hälsade på dej.. vet du vad michele? Igår var det snöstorm här.. inte alls i den klass som det var för exakt ett år sedan men ändå.. vädret påminde sig och var likartat..

 



Jag såg på ett tv-program nyss.. halkade in på det och blev fast och satt o lipade mig igenom programmet.. det var en familj i usa.. först fick man se den 10 åriga (??) sonen opereras för hjärntumör.. typ 2 veckor senare var det dags för den 33 åriga (??) pappan att opereras för en hjärntumör.. som tur var gick både operationerna bra men det var helt sjukt.. o den stackars mamman/frun till dessa två.. hjärtgripande..

 

Hur som helst michele så saknar jag dig.. fasligt mycket.. jag vet att stora delar av din familj samt micke var vid mem idag.. faktum är att pierre och jag ska åka dit någon dag så jag ”hittar själv” i fortsättningen.. jag har bara varit där en gång och det var när vi strödde dig.. då var jag inte vid mina sinnens fulla bruk så jag har ingen aning om hur jag ska hitta dit.. michele… varför hände detta?? Till vilken nytta?? Hade detta något syfte eller var det bara helt i onödan..? slöseri med en underbar tjejs liv.. lärde detta oss något? Ja någon lärdom har förhoppningsvis vi alla tagit  av detta.. att ta vara på våra liv och njuta, följa våra känslor och leva.. vi lever för dig michele..

 

MICHELE DU KOMMER ATT FÖR ALLTID FINNAS HOS MIG.. SÅ LÄNGE JAG LEVER SÅ LEVER DU INOM MIG! O INOM MÅNGA ANDRA OCKSÅ.. NÄR MAN TÄNKER PÅ DET PÅ DET SÄTTET SÅ LEVER DU ETT VÄLDIGT HÄNDELERIKT LIV.. DU FÅR VARA MED OM MYCKET.. JAG ÄLSKAR DEJ MICHELE MIN EVIGA LILLA SNUTTUNGE..


 

Publicerat: 2007-01-18 Klockan: 12:56:30

mitt seriösa kall i livet

ja vad fan jag tyckte att jag var så humoristisk o lättsam i förrgår när jag skrev om mitt kall i livet men jag var nog fan inte så rolig för det var inga som hängde på idén. caroline skrev dock en blogg om hennes seriösa kall i livet så jag ska inte vara sämre jag...

jag har nog 3 sådana...

1. jag vill ta vara på livet. det är kort. säg att man kanske (om man har tur) lever ett relativt okej liv tills dess att man fyller 80 år. då har jag redan förbrukat en tredjedel. jag har alltså två tredjedelar kvar. då gäller det att leva i nuet. inte tänka för mycket om.. hur.. varför.. självklart innehåller livet dessa frågor dagligen. men jag vill ändå försöka ta tag i det som jag brinner för och följa mina känslor - varje dag!

2. jag försöker vara en glädjespridare. jag möter människor (kända som okända) med ett leéende (oftast..  även solen har sina fläckar..). jag är ärligt intresserad av vad människor tänker och tycker. det är viktigt att komma ihåg småsaker o detaljer om människor. jag njuter av att säga komplimanger (som jag då givetvis menar) och ser hur personen i fråga bli glad. tänka positivt!

tänk såhär;

*det här blir en fin dag!
*jag klarar av mer än vad jag tror!
*ingenting blir bättre för att  man oroar sig!
*man kan aldrig göra mer än sitt bästa!
*alltid finns det något att glädja sig åt!
*jag känner mig i utmärkt form! (
skaplig lögn men jaja...)
*idag ska jag göra någon glad!
*det är ingen idé att deppa!
*livet är härligt!

oh vad jobbig o klämkäck hon ska vara tänker ni nu.. eller så gör ni inte det o då har ni en bra dag o då säger jag GRATTIS! nej men helt ärligt så är det helt underbart att mötas av ett léende när man handlar på ica o har en dålig dag.. det går ju inte att låta bli att le tillbaks.. eller bara av att se eller höra någon skratta.. det smittar av sig.. sen den blicken man får tillbaks av okända människor när man ger dem komplimanger är obetalbart.. först en blick av tvivel o skojar du med mig.. sen när de förstår att man är seriös så lyser de fullkomligt upp.

3. jag vill lära barnen jag arbetar med att få en social kompetens med en stor dos empati i. alltså helt ärligt så är mitt yrke bland det viktigaste yrket... motsäger sig någon? för vad är det vi gör.. vad skulle man kunna kalla oss?? FRAMTIDSINVESTERARE! ja det är vad vi är! är vi medvetna om det och ger barnen en god och positiv/trygg grund att stå på så finns det fortfarande hopp om framtiden!

tänk på att det är i mötet med andra som du ständigt utvecklas. och det är de personer som utmanar dig och är "lite jobbiga" som får dig att växa och bli mer och mer självständig och få en ökad tro på dej själv. en sak till.. tänk även på att vi vuxna och barn läser av ansiktsuttryck och kroppsspråk på mindre än en sekund.. VAD VILL DU SÄGA OM DIG SJÄLV? tänk på det nästa gång du möter någon, känd som okänd!!

ha en bra dag och hand om er!

kram en glad josefine som varit på en oerhörd rolig kurs idag! tecken som stöd!! yihaa!


 

Publicerat: 2007-01-16 Klockan: 17:00:36

mitt kall här i livet

ja jag har äntligen kommit på vad mitt kall i livet är. helt osannolikt men så är det. är jag tacksam för att jag äntligen har kommit på det? nja.. jag hade kanske hoppats att mitt kall skulle vara någonting annat.. men ändå.. många får gå hela livet och aldrig göra den spektakulära upptäckten. men jag, josefine karin spalle, har fått ett lugn över mig.

jag vet numera varför jag föddes till denna jord som också heter tellus. jag vet. jag har vetskapen om vad mitt kall är vad det är jag ska göra tills den dagen jag lämnar denna jord.

är ni nyfikna på vad det är? har ni kanske under denna tid ni läst detta reflekterat över vad ert kall i livet är, i så fall skriv gärna en kommentar och berätta vad ni har för kall.

mitt kall är att fylla på toapappersrullarna. ja det är sant. jag driver inte med er. vart jag än går så är det bara ca 4 cm kvar på rullen. vart jag än går!! jag börjar tro att det är någon stackars sate som har det som uppgift att driva mig till vansinne. att alltid gå på toaletten före mig och dra bort halva rullen för att återlämna några cm... nej men det är helt sjukt! jag har haft det på känn ett tag. när jag har varit hos vänner, på jobbet osv. men så åkte vi till sälen och det var där jag fick denna uppenbarelse. vi var då 7 människor som delade hushåll och jag kan nästan garantera att jag var den enda som bytte rulle. vi åkte till trysil och tro fan att jag bytte rulle där också..., 2 gånger av 2 möjliga försök. vi åkte till hundfjället och åt mat uppe på topplyktan och även där bytte jag rulle.

vad skulle samhället göra utan mig. hur skulle det gå runt. det är ju bättre att det är samma person som svär varje gång den går in på en offentlig toalett än att flera gör det.. haha.. skämt osido och med en stor portion ironi så är det numera skrattretande när jag upptäcker att ännu en toalettrulle måste bytas. eller så kanske det är lite som det där fenomenet att när man får reda på att en vän är gravid så ser man bara gravida magar överallt. nu när jag reflekterat över att jag byter rullar väldigt ofta så tänker jag på det mer o mer för varje gång.

så nu vet ni alla varför jag är född till denna jord.. berätta gärna för mig varför just ni är födda på denna jord.. har ni kommit på ert kall??

41390-1385

 

Publicerat: 2007-01-15 Klockan: 20:02:59

hur elak är jag??

You Are 56% Evil
You are evil, but you haven't yet mastered the dark side.
Fear not though - you are on your way to world domination.

alex.. jag var bara tvungen att göra testet jag med..

imorn kommer en blogg om mitt kall i livet.. ja troligtvis imorn iaf..

länken till testet är; http://www.blogthings.com/howevilareyouquiz/

 

Publicerat: 2007-01-14 Klockan: 20:06:12

bildblogg

ja jag har ju redan skrivit från fjällen så det blir ju onödigt dravel.. men vad jag däremot kan göra är att lägga upp bilder från resan..

41390-1458



så det var det.. för mer bilder gå in på min pixbox sida..

denna vecka..

må; jobb 7:45-19 hem o duscha o se på cityakuten
ti; lärledarutbildning 8-16 sen pink ladies träff hos mig
on; lärledarutbildning 8-16 sen divazkväll hos jecka
to; teckenspråkskurs sen fixa naglar o sen träna med elin
fr; teckenspråkskurs sen träna o sen till sadjad
lö; slappa sen till bomull där caroline ska bjuda mig, jecka o erika på mat o dryck. sen till ullis på fest en sväng.
sö; 1 år sedan michele dog.. till minneslunden o ha en dag i stillhet

 

Publicerat: 2007-01-13 Klockan: 19:01:05

skratta gott åt detta...


  Visste du att...
  
om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat
tillräcklig energi för att värma en kopp kaffe? (Är knappast värt
det...)

  Om du fjärtar oavbrutet i 6 år och 9 månader kommer du att producera
  tillräckligt med gas till en atombomb? (Nu börjar det likna något!)

 Hjärtat producerar så pass stort tryck när det pumpar blod runt i
  kroppen att det kan spruta 914,40 cm? (Oh My God!)

    En gris orgasm varar i 30 minuter? (I mitt nästa liv vill jag vara
   en gris!!)

 En kackerlacka kan leva i 9 dagar utan huvud innan den dör?
    (Ohyggligt!)

   (Jag har fortfarande inte kommit över det där med grisen...)
   
Om du bankar ditt huvud in i väggen gör du av med 150 kalorier i 
timman?
 (Prova inte detta där hemma. Men kanske på arbetet...)

 Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast 
vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens 
huvud?
   ("Älskling, jag är hemma! Vad f...?!")

En loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd? Det
    motsvarar att en människa hoppar längden av en fotbollsplan.

   (30minuter...Lyckliga gris.. Kan du föreställa dig detta ??)

  Havskatten har över 27000 smaklökar!
  (Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?)

   Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen?
(Jag vill fortfarande vara en gris i mitt nästa liv - kvalitet framför
kvantitet!)

 Fjärilar smakar med fötterna? (Någonting jag alltid har önskat att
veta!)

  Den starkaste muskel i kroppen är tungan? (Hmmmmmm.......)

 Högerhänta människor lever i genomsnitt 9 år längre än vänsterhänta?
   (!)

 Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa? (OK, det är nog 
bra......)

 En katts urin lyser under svart ljus? (Kan undra vem som har betalt för att få reda på detta)

En struts öga är större än dennes hjärna?
 (Jag känner människor med samma problem...)

 Sjöstjärnor har ingen hjärna! (Sådana människor känner jag också!)

   Isbjörnar är vänsterhänta? (Om dom byter, kommer de att leva längre!)

 Människor och delfiner är de enda arter som har sex för lustens skull?
 (Men grisen då??)



  Ett gott skratt förlänger livet!!

 

Publicerat: 2007-01-11 Klockan: 11:00:58

brrr...

idag är det kallt här i sälen.. o då är det ca 10-15 grader varmare än vad det brukar vara när vi är här.. det är 7 minus idag.. snökanonerna spyr ut hur mycket snö som helst men de har inte börjat pista backarna än.. tror de satsar på nästa veckas besökare nu..

igår var vi i trysil o njöt av vädret o backarna (?).. backarna var grymt isiga o herregud så jävla långa.. har ju åkt i trysil förr men måste ha förträngt längden på backarna.. en backe är nästan som tre svenska.. o det ska tilläggas att gustav är ju en liten crazyboy just nu.. han åker.. stannar efter ett tag o då tänker vi o puh nu får vi vila i några sekunder.. men oh nej.. då sätter han fart igen..

jag fick ta all kraft från mitt vänstra knä och det resulterade i att när vi åkte från trysil så hade jag ont i båda knäna.. idag är det vilodag o imorn ska jag ta tag i det igen.. nell, nåmi o bosse kom hem till oss igår o åt middag.. trevligt..

pappa kom med tulpaner till mig igår.. då hade sadjad ringt till pappa igår morse o sagt att han saknade mig o bett honom köpa blommor till mig från honom.. de är så vackra o jag blev så glad! tack sadjad (o pappa)..

nu ska snart jag, mamma o pappa till sälen stad. kolla outleten o äta våfflor i våffelstugan.. min pojk har uppdaterat sin blogg o eftersom det står fina smickrande saker om mig så måste jag ju länka till den www.saddes.blogg.se 

alltså man ska ju inte längta hem när man är i sälen.. men så ska man ju inte åka bort när man är nykär heller.. gaah..

41390-142141390-1420

snart blir det bastufest vad conny?? karin fina scrapbookingalster du gjort, för er som vill se www.cool05.pixbox.se milla snart kommer din promenadvän hem... osse hoppas det går bra på det nya jobbet, caroline härligt kämpat med körkortet så stolt så över dej, jecka hoppas danne inte tagit med sig barnvagnen ngt mer *hihi*, erika saknar dej linköpingstjejen vill besöka dej snart o se hur du o t har det, pierre tänker på dej nu när det vankas ett år, stina fan vad kul jag har haft när du varit hemma i norrköping i jul, charlotte o magnus ha det skönt på playan, sadjad... längtar efter dej o snart ses vi igen....

 

Publicerat: 2007-01-09 Klockan: 20:33:30

snö.. o regn igen..*haha*

ja regn igår.. fullt med snö idag... o sen så kom det lite regn igen.. men imorn ska vi åka till trysil.. även jag.. trots mitt knä.. jag har varit o köpt knäskydd idag.. faktum är att jag har ont i högra höften, högra knäet o högra foten.. shit.. höftledsoperation nästa..

vi åt på ett fantastiskt ställe idag, http://www.lammet.nu

jag har aldrig ätit sådan mat där allt är en smakupplevelse.. jo det skulle vara millas mat som kommer upp i samma klass.. o osses såklart.. nej men det var sjukt gott.. syrran o wallentin har varit där i öland men det var inte alls samma sak som detta i sälen..

fick mess av kidsen idag.. via sadjad.. deras spontana frågor värmer alltid.. saknar dig sadjad.. men oerhörd glad över alla mess o samtal..

puss puss

41390-1424

 

Publicerat: 2007-01-08 Klockan: 20:02:20

sälen....

ja nu äntligen sitter jag här i lite lugn och ro o kan skriva en blogg.. sweet! underbar känsla... ja det regnar i sälen.. måttligt kul men så är fallet.. så det är miniatyrerna som har åkt lite idag efter mycket tjat.. men vi undanhöll oss backen o hälsade på min farbror, hans fru, deras ex.svärdotter o mina 2 kusinbarn nell o nåmi. mycket trevligt. bara de att nell o nåmi haft magsjukan under natten så vi får väl se utgången av det besöket..

mamma o jag gick över bäckar o i svampmarker.. haha.., det kändes mer som en sommarsemester än vintersemester.. men det kan bli bättre imorn.. till saken hör att det faktiskt snöade igår så det kändes lite snopet att vakna till kala marker imorse...

men det blir trysil i veckan iaf o där kan man få kvalitetsåkning! har ju hyrt blades för en hel vecka.. det är inte bara vädrets makter som är mot mig. utan jag min kvalitativa klant stukade foten igår under promenaden o lyckades no0g vrida till knäet också.. för inatt har jag vaknat flera ggr o haft ont.. o idag kan jag inte lyfta upp benet.. hmm.. ngn i norrköping som vill boka ortopedstid kanske?

nej men annars så är det fint här. mysigt stuga. 2-plans. de övriga 6 sover på nedre plan så jag sover ostört på övre.. lyx! bastun har jag nyttjat idag med en cola light o en tidning.. sweet!! imorn ska vi kanske till lammet o grisen o äta.. en resturang där man säger till kocken hur mycket fläskfilé, oxfilé eller lamm man vill ha.. han trancherar köttet o sedan finns det hur mycket tillbehör som helst att få.. o så kan man göra så hur många ggr som helst.. kanske att det blir åkning i gustavbacken får de små o syster o wallentin imorn.. men vi andra tre tar det nog det lilla lugna.. iaf mor o jag..

men onsdag så siktar vi väl på trysil iaf..

ja det är iaf skönt att komma bort lite, ej gå till jobbet, sova, slappa o bara få vara.. men saknaden är stor... gaah.. men men.. det är bara att bita i det sura äpplet o inse hur mysigt det kommer att bli att ses sen.. många o långa telefonsamtal blir det iaf.. tur att jag ringer gratis till alla med telia..

ta hand om er hemma i norrköping.... kommer säkert komma ngt mer inlägg om wallentin är vänlig o kopplar upp mig ngn mer gång.. bara att allt går i slowmotion..

puss på er

 

Publicerat: 2007-01-08 Klockan: 12:54:00

sälen...

nu är jag i sälen.. har typ en minut på mig att sriva ett inlägg-- det regnar. jag har skadat knäet o vrickatfoten.. underbart m ed andra ord.. blir trysil snart...

längre inlägg vankas...

puss  

 

Publicerat: 2007-01-04 Klockan: 18:22:32

nyårsafton

då kom den.. den kvällen som jag längtat efter.. kan man göra annat när det vankas milla o osses underbara mat.. kvällen var perfekt! vi kom dit o fick dricka en god välkomstdrink (jo milla den var god!). efter det satte vi oss vid ett fint dukat bord med handgjorda bordplaceringskort. vi fick en snurrig förrätt, en italiensk varmrätt o en glassig efterrätt.. mums.. mellan varmrätten o efterrätten satte vi oss i sofforna o kikade på ett bildspel på ca 15 min som milla gjort. bilder från hela året med passande musik till. jag vill ha en kopia snart!! efter mat o bildspel så hade klockan tickat på rätt fint. vi spelade spel, ett hur väl känner ni varann spel, och jag sopade mattan med de andra!



såhär fina var allihopa....



såhär smarrig var maten...



efter detta var det dags att ge sig ut för att skåla in det nya året!


en liten bild på bildspelet hoppade in här också...

vi fortsatte att spela efter tolvslaget o vi var väl hemma runt 4 på kvällen efter en promenad hem.. dagen efter, den heliga dagen, så var det dags för att krascha pepparkakshuset! mums! vi åt god middag.. vi hittade faktiskt ett recept som vi följde! yihaa..



igår var det dags att säga hejdå till stina.. först charlotte.. nu stina.. buhu.. vi tränade ett dubbelpass på badet först o sen åkte vi o hämtade sadjad. han lagade mat åt oss medan vi duschade. sedan skrattade vi mest hela tiden o åt god köttfärssås o spagetti!



nu är det bara dagar kvar tills jag åker till sälen.. det ska bli så soft att komma ifrån ett tag.. inte ur alla aspekter men från ett par iaf.. hoppas bara att det finns internet där.. hemska tanke om inte.. det finns faktiskt lite snö där.. men vi kommer nog bege oss till trysil några dagar trots allt..

ha ett gott nytt år allihopa

grattis min kära underbara vän caroline!! underbart att du fixat teorin.. inte långt kvar nu! puss


RSS 2.0