Publicerat: 2013-11-30 Klockan: 16:17:21

pink ladies

för en vecka sedan var vi hemma hos lisa på pink ladies.
 
 
hela gänget deltog och vi hade det lika trevligt som alltid. styrt och ställt hade värdinnan gjort. god fördrink, god förrätt, god varmrätt och mumsig efterrätt. sedan var jag så proppmätt att jag tyvärr inte orkade svulla i chips och godis;)
 
 
tack lisa! de här träffarna är ännu roligare nu när vi inte är kvar på samma jobb längre. ser fram mot millas träff redan.
 

 

Publicerat: 2013-11-27 Klockan: 15:02:00

helgens "bebisar"

 

 

Publicerat: 2013-11-26 Klockan: 15:01:12

dagens

 

 

Publicerat: 2013-11-24 Klockan: 18:04:00

noel

http://essencevitae.com/
 
noel och hans familj har blivit fotograferade av essence vitae. nu har bilderna publicerats, precis vid kämpens 3-årsdag. ni måste bara gå in och kika. både på hemsidan i stort och på noels bidrag.
 
http://essencevitae.com/noel/

 

Publicerat: 2013-11-23 Klockan: 20:44:25

badhuset

idag har vi varit iväg på badhuset och plaskat. absolut ett av de bästa haken för vår familj. båda ungarna älskar det och är på toppenhumör. de blir modigare och modigare.
 
noah simmade runt helt själv nästan hela tiden och lovi kunde vi släppa mer och mer.
 
 
hoppa är bland det roligaste som finns! och ja noah håller för ögonen när vi åker vattenrutchkanan. jag visste inte om det förän jag tittade på bilderna.. :)
 
 
blandad kompott
 
 
lovi blev mest förtjust i delfinens vattenstråle...
 
 
 
 

 

Publicerat: 2013-11-22 Klockan: 18:46:00

mig äger ingen

mig äger ingen, 2013. regi kjell-åke andersson.
 
ojojoj. att boken undgått mig förstår jag inte. så utan förkunskaper ser jag filmen. jag blir så gripen. så gripen. jag har aldrig sett persbrant storspela så. vilken man. för att inte tala om dotter 1, dotter 2 och dotter 3. vilken relation. vilket spel. vilken film.
 
ja jag tyckte om den. ja jag grät. det gjorde ont i mig. skilsmässan, fattigsverige, far - dotter, dotter - mor, dotter - nytt syskon. mycket att ta in. hur hon skyddade sin älskade far. hur han skyddade henne.
 
se den. eller läs boken. antar att den är minst lika bra. dessutom en självbiografi.
 
betyg 4,5 av 5.
 
imdb - 7.1 av 10.
 

 

Publicerat: 2013-11-21 Klockan: 18:42:00

iransk lunch

vi hade spångs här hemma hos oss i söndags. sadde stod vid spisen och fixade iransk lunch till oss alla. blev riktigt gott. ungarna lekte och var glada. vi pratade och ventilerade. precis som vi brukar göra när vi ses.
 
 
hoppas ni vågar komma på iransk lunch flera gånger!
 

 

Publicerat: 2013-11-20 Klockan: 18:36:00

premiär

vi har haft ett premiärbesök av bergströms hemma hos oss. det är alltid vi som är hemma hos dem men nu kom jonte, sussi och matte hem till oss på middag. mycket trevligt att äntligen kunna bjuda igen. plus att vi fick världens finaste namnskylt i inflyttningspresent. den där sussi hon kan!
 
 
tack vänner!
 

 

Publicerat: 2013-11-19 Klockan: 14:30:38

övernattning

förra veckan hade noah övernattningsgäst här hemma. leah var på besök och de hade en mystorsdag och sedan sov leah över här hemma.
 
 
både två låg i noahs rum och sadde läste sagor för dem och efter ett tag somnade även leah. sov bra hela natten och på morgonen hade jag en extra frukostgäst vid bordet.
 
 
trevligt det här med föräldraledighet. kunna göra kompissov mitt i veckan:)
 

 

Publicerat: 2013-11-17 Klockan: 20:31:00

ljunga

vi var ute i ljunga i veckan. hos lisa, billy och lilla william. icke att glömma bort fille...! det var lovis bästa lekkamrat medan vi var där. noah stannade hemma med faster bahareh. där hade han det nog roligast. kul att se hur lisa och billy bor nu. jag höll dessutom på att ramla ner i en tom pool...!
 
 

 

Publicerat: 2013-11-16 Klockan: 20:12:00

snart så

det där håret. en gång har det blivit klippt. men nu är det på utväxt för att det ska gå att sätta upp i en och samma toffs. snart så...
 
 
 
 
 
 
 

 

Publicerat: 2013-11-15 Klockan: 09:07:00

farsdag

min pappa är ju världens bästa pappa. men sen så finns det en till som numera är världens bästa pappa och det är min man. för mig är de 2 männen de bästa papporna i hela världen.
 
förra helgen var det deras dag. sadde uppvaktades här hemma med paket på morgonen.
 
 
sedan var det dags att åka hem till min fina pappa för att fira honom tillsammans med wahlstedts.
 
 
en perfekt dag med mina bästa pappor! det tyckte lovi med!
 
 
 

 

Publicerat: 2013-11-14 Klockan: 19:16:26

spelkväll

eftersom vi förlorade med en poäng sist så blev det återigen vi som fick laga mat. vi samlades hemma hos oss och det var lek, stoj, bus, skrik, skratt och matlagning som stod på schemat.
 
 
varmrätten föll bort. men förrätten var rödbetor med getost, honung, pinjenötter och rosmarin. varmrätten bestod av helstekt fläskfilé späckad med vitlök och färska kryddor, potatisgratäng och hemmagjort vitlökssmör. efterrätten var en chokladbomb!
 
 
tyvärr så förlorade vi med ett poäng igen.... men nästa gång får grabbarna ha ungarna här hemma medan vi lagar mat hemma hos myrbergs. det blir fint det!
 

 

Publicerat: 2013-11-11 Klockan: 20:30:00

stella

noah tycker alltid om att hänga med sin kompis och släkting stella. nu har de turen att kunna hänga ihop ännu mer då helena också är föräldraledig. på öppna förskolan och hemmaträffar.
 
 
lovi hon hänger med på ett hörn men om något år kommer nog hon och alex röja loss tillsammans de med!

 

Publicerat: 2013-11-10 Klockan: 20:36:00

alla helgona

som alltid går vi till gravarna under alla helgona. som noah sa; till alla de som dödit. han var fullt medveten om att vi skulle tända ljus hos michan, min farfar, håkan, anders och min morfar. eller som noah sa; hos stellas morfar, hos flickan, hos lilla mormors pappa (?!), hos mammas kompis pappa och hos morfars pappa.
 
krångligt det där. fint var det. stämningsfullt också. synd bara att sonen somnade på vägen dit. lillasyster höll låda  istället.
 
 

 

Publicerat: 2013-11-09 Klockan: 20:25:00

halloween

förra helgen var vi och härjade loss på kolmården. ruggigt men inte kyligt. varm choklad gjorde susen. roligt som alltid på kolmården. noah hade superkul och lovi ville mest härja runt överallt och ingenstans:)
 
 

 

Publicerat: 2013-11-08 Klockan: 20:19:05

röntgen 3 av 3

då var det klart. nu har sonen gjort tredje undersökningen på ca en månad. i onsdags var det dags för en heldag på vårt hemsjukhus, vrinnevisjukhuset. vi kom dit vid 9 på morgonen och åkte hemåt vid ca 15.30.
 
vi startade upp med emlaplåster här hemma för att vara förberedda. på plats skulle infarten sättas.
 
 
 
men som vanligt så gick det inte. det är vi vana vid och som vanligt så blev det att åka ner till magnetkameraundersökningen för att träffa narkosläkarteamet där. men innan hann vi med att leka lite.
 
 
på plats mötte ett team på ca 5-6 personer upp oss för att ställa frågor och ta över vår son under de 2 timmar vi inte fick vara med honom. eftersom att det inte gick att sätta någon infart så blev det att söva med mask. med mask är det mindre roliga sättet att söva men noah var galet modig och gjorde precis som narkosläkaren sa.
 
 
under noahs undersökningstid tillbringade vi tid hos min syster som arbetar på sjukhuset plus i cafeterian. sedan var det dags att sitta och vänta i nästa väntrum. på uppvaket. i norrköping får bara en förälder sitta med inne på uppvaket och det blev jag.
 
 
han sov sött ett tag till innan han vaknade till och fick glass och saft av personalen. efter ca 40 min vakentid fick vi träffa sadjad och åka ner till barnavdelningen igen.
 
 
frukosten fick intas vid 14.00 och han åt den med stor aptit efter en hels dag av fastande. när han hade ätit upp och gått på toaletten drog de infarten. ja den infart som de satte efter att han hade sövts - då hittade de ett bra kärl. när det var gjort fick noah välja en leksak i hemliga lådan samt ta sin nalle som han fick på uppvaket och gå hem!
 
 
 nu ikväll har vi mailat lite med noahs kirurg. han har svarat utan att ha sett röntgenläkarens utlåtande men han har själv tittat på bilderna. detta innebär att det är ett preliminärt svar men ändå ett svar. ett positivt sådant. det finns inga tecken på att något trycker mot ryggmärgen, inte heller att något har vikt sig eller någon infektion. detta mina vänner är goda nyheter! nu avvaktar vi till vi får det definitiva skrivna svaret och efter det kanske barnortoped blir inkopplad. vi har svarat att vi litar på tropps omdöme och kommer rätta oss efter vad han tycker bör göras.
 
idag är en bra dag! håll nu tummarna att det blir fortsatt bra nyheter!

 

Publicerat: 2013-11-02 Klockan: 18:46:00

lust

så var det dags igen. den här gången kändes det som evigheter sen sist. 3 av oss hade hunnit bli förstagångsföräldrar sen sist. det är stort. men tyvärr var det bara en av dem som deltog. vi möttes vid busstationen och åkte till linköping. det var inte heller den enkla vägen utan vi tog lite kringelkrokar och tillslut kom vi fram:)
 
 
då var det dags att dressa om och delta i stippaerobic. japp ni läste rätt. det var mycket spännande och efter ett tag kom vi in i det!
 
 
efter dansen fick vi gå in i ett mysigt rum och äta lunch som bestod av en massa goda plocksaker.
 
 
efter det slussades vi hem till tina där tävlingarna började. det här är trion som planerade dagen och kvällen!
 
 
en av tävlingarna var ett smaktest av 11 olika sorters cola. det var vidrigt! jag har inte druckit cola sen dess och är inte sugen på det heller. vi fick även göra en känsellek och idiotkunskap. det hela avslutades med en skolek innan vi gick vidare till milla.
 
 
där hemma fanns en kock som hade lagat en trerätters till oss. det var mycket delikat särskilt då trion tidigare lurat oss till att tro att vi skulle få äta hämtmat från rosa pantern.
 
 
kvällen avslutades med fler lekar! josefine stod för kanske kvällens roligaste bidrag till leken... hon målade en konstkatt - jaja josefine, nu var det som så att kategorin hette konstkatt;)
 
 
tack brudar för en bra dag och kväll! vi lottade nya grupper så nästa gång blir det ett nytt gäng som får planera!
 

 

Publicerat: 2013-11-01 Klockan: 08:09:00

grattis stella på 3-årsdagen

i helgen var vi på 3-årskalas för stella!
 
 
vi fick även träffa alex för första gången!
 
 
han var så lugn och nöjd med livet. inte det minsta berörd av kalaset runt omkring!
 
 
 
som ni ser ovan så bjöds det på godsaker så det räckte och blev över! så gott! stella skar upp tårtan och den största diskussionen var vem som skulle få stjärnorna....
 
 
 
efter fika, sång och spontanlek så var det dags för fiskdamm. noah njöt av sina chips och lovi av sin ballong.
 
 
avslutar med tavlan som vi möttes av. tyckte den var fin!
 
 
 

RSS 2.0