Publicerat: 2009-05-31 Klockan: 19:33:11

internetfri helg



vi har varit barnvakt åt ungarna i helgen o haft en nästintill internetfri helg. soft! det går ju det med. tydligen. i lördags var sadde med walle o ungarna i finspång på fotbollscup medan jag solade hos syrran (o fick en fin bränna.. hmm..). sedan tog vi med ungarna för att träffa soheila innan vi skulle äta på pizzerian! emil o jag lika söta som vanligt. emil var jätteduktig på att ta näsdroppar!

idag har vi varit på kolmårdens djurpark. ett par härliga bilder....






vi testade även den nya banan. sadde var nog den som tyckte att den var mest otäck!



delfinshowen har ett pirattema i år vilket verkade passa de flesta.



efter kolmården åkte vi till landet där vi firade mamma o pappas födelsedagar samt morsdag!!



nu ska vi titta på film o äta glass!

veckan...

må - jobb. möte. jobbfest.
ti - jobb. sjukgymnast. kurs. middag med erika, carro o jecka.
on - jobb. ev. promenad till saddes match (fint väder) - annars träna!
to - jobb. träna. till pb, rasmus o alva
fr - jobb. kalas för walle o emil
lö - träna. träffa charlotte. bbq hos jyri o madde
sö - bara vara med min älskling

 

Publicerat: 2009-05-29 Klockan: 18:44:30

tgif

eller inte. inte just fredagen iaf. thank gud it´s friday brukar annars vara ett betydande uttryck hemma hos mig. men idag så har jag suttit med medarbetarsamtalet sen jag kom hem. inte direkt en rolig fredagssysselsättning. men schemat är fullt tills jag ska ha mitt samtal så det var bara att sätta sig.

tur i oturen att sadjad är på fotboll i ingemansland så jag kunde sätta mig utan att vilja umgås med min man. viljan finns där men det är en omöjlighet nu. han kommer hem runt 22-23 ikväll så jag ska softa i soffan utan honom ikväll. hmm undrar vilken film jag ska se på. måste välja nu!

hejdå!

 

Publicerat: 2009-05-28 Klockan: 22:04:08

ajaj

jag har träningsvärk. redan. man får det av dessa pass. x-fit. "crossfit"

jag kommer nog bli fit över hela min kropp om jag fortsätter med dessa pass. dock känner jag att enbart en gång i veckan gör mer skada än nytta med dessa pass. ajaj. mer ont. och det har bara gått några timmar sen passet. tro mig ni vill inte vara i mina kläder imorgon.

när jag ändå skriver om träning kan jag passa på att säga att de släpper det nya combatpasset på lördag! jippie!!


 

Publicerat: 2009-05-27 Klockan: 20:23:59

the game

det är inte den excellenta filmen jag pratar om. utan matchen som börjar 20.45. THE GAME.

united - barcelona möts i rom för att spela om champions leaugetiteln. nu har vi våra tröjor på oss och min älskling poppar popcorn för fullt. själv ska jag smaska på några nötter!!

spänningen är så hög så man kan ta på den här i hemmet. det ni! det är stora saker på gång!!

HEJA UNITED!!


 

Publicerat: 2009-05-26 Klockan: 19:04:06

husbandbattle

mohaa... med stor risk för elaka kommentarer använder jag denna rubrik. den var lite för bra för att låta bli att användas. idag skjutsade jag min man till någon slags korptunering. han var med i sitt gamla lag och skulle spela några matcher. se där vem som var med i ett av motståndarlagen. det var pierre.

så pierre i ett mål o sadde i det andra. därav rubriken. vem som vann slaget? min man med ett par mål mot noll om jag såg rätt. jag satt nämligen i bilen och försökte undvika de gigantiska dropparna med regn som bombaderade oss ett tag.


 

Publicerat: 2009-05-24 Klockan: 15:01:19

helkväll



igår vankades det fest och det var första tillställningen på länge som vi själva ej var inblandade i att organisera. det var skönt! en hellyckad kväll med fri sprit! vilket passade mig alldeles utmärkt. det var bara att blanda drinkar hej vilt!



några av kvällens gäster. alla fastande tydligen inte på bild och vissa gick hem lite tidigare än andra. min lilla guddotter var inte på sitt bästa humör och ville hellre mysa hemma med mamma o pappa än att dela mamma o pappa med alla andra på festen. observera bilden där sadde blåser sin tröja torr som jag fick ha som paraply då störtregnet plötsligt kom på oss.



det blev bara jag o sadjad som promenerade iväg ut i nattlivet. som på den gamla goda tiden då vi var ute var och varannan helg (vilket jag IDAG är väldigt tacksam för att vi inte är nu. såhär ont i huvudet vill jag ej ha varje söndag)



jag försökte klättra upp till carl i parken men det gick tydligen inte o lika bra var nog det.



vi gick till palace där vi hade en skitbra kväll. vi träffade på hel del välbekanta ansikten som vi dansade loss med under kvällen.



men mest hängde vi med saddes nya polare axelsson aká pokerproffset som vi numera står i stor tacksamhetsskuld till. han envisades nämligen med att bjuda på allt för oss 2. inträde, drycker och trevligt sällskap! du vet axelsson att det hägrar en vilbergenpromenad och middag hemma hos oss snart. allt han ville ha som tack var en promenad runt vilbergen men vad fan en middag kan vi nog slänga ihop också!



efter en helkväll ute så promenerade vi sakta hemåt vid 3 på natten. såhär vackert är det i vår stad då!



vi kom hem vid 4 tiden och jag la mig på spikmattan för att snabbt kunna slappna av och somna. vilket fungerade för ca 4.30 tittade jag på klockan en sista gång! sen så tyckte inte min man att jag var helt normal som la mig på en spikmatta efter en helkväll på krogen. men vem har sagt att det är normalitet jag strävar efter i mitt liv ;)



veckan bjuder på;
må - jobb. träffa mimmi för en promenad.
ti - jobb. träna.
on - jobb. gårdsfest. finalmatch!!
to - jobb. träna. ärenden på stan.
fr - jobb. sadde match. jag ska slappa hemma!!
lö - träna. barnvakt åt ungarna!
sö - barnvakt! kalas för mamma o pappa!

 

Publicerat: 2009-05-22 Klockan: 19:15:05

duojag häng



såhär blev jag klädd inför eftermiddagens spelning med duojag på harrys! de körde akustiskt så det var inte lika röjigt som man är van vid när de spelar men det var skitbra ändå! ikväll kör de som vanligt men eftersom jag är gammal nu för tiden orkar jag inte festa ikväll när det vankas fest imorn med... det räckte med 2 daquiri o en cider idag!



linnet köpte jag i manchester!!



vi som var o kikade på dem o käkade med!



duojag!!



de körde blandade låtar efter önskemål i lite mindre än en timme. ren o skär njutning.



efter spelningen skulle vi visst åka bil hem. hmm.. det hade jag inte alls planerat o började min vandring när sadde o pierre tog ett annat håll o kom o hämtade upp mig. mittenbilden är en gorgbild o speglar mitt humör just då. sen blev jag lite mer foglig som ni ser!



nu ska vi se på film!

 

Publicerat: 2009-05-22 Klockan: 09:51:01

ludd ludd o åter ludd

igår var jag o tränade på world class. oj tänker ni - det var värst. var hon o tränade. nej det är inte det som är poängen i denna histora. det händer faktiskt att jag tränar. så det så;)

poängen i denna historia handlar om ludd. jag hade glömt min handduk o jag skulle duscha där eftersom vi skulle vara hos familjen davidsson kl 11.30. så jag fick helt enkelt gå o köpa en handduk i reception. handduk o handduk det var mer som en tvättlapp. som vanligt gymfolk använder som svetthandduk.

så in i duschen. börja torka. till min förskräckelse ser jag hur min kropp förvandlas till en luddig chimpans. om michael jackson kunde gå från svart till vit så gick jag från vit till svart. jaha. vad skulle jag göra nu? jo in i duschen igen för att bli vit igen. sedan gick jag in i bastun för att torka. bastun var avstängd. jaha... minuterna gick fortare o fortare.

det slutade med att jag på något sätt fick upp handduken i håret och fick gå in på toaletten och hämta små pappershanddukar att torka kroppen med. pust, stön o pust. men det gick det med.

till råga på allt så betalade jag parkeringsavgift när det var söndag igår o jag skulle klarat mig utan även denna kostnad. hmm.. onödiga utgifter såhär några dagar innan löning. bildbevis på mitt spektakel....





nej nu ska jag invänta sadjad som är på jobbet. sen blir det halvt som halvt en date innan det är dags för duojag på harrys!

 

Publicerat: 2009-05-21 Klockan: 19:42:26

katafuckingstrof

nu är jag objektiv. inte på något sätt påverkad av mina tidigare känslor för ifk norrköping. men hur i helvete ska detta gå? det är så långt ifrån ett styrkebevis man kan komma att inte få in bollen mot ett värdelöst trollhättan. det var ett gäng pajasar (trollhättan) och ett anfallande ifk fick ändå inte till det. nja.. vi får se om det blir att kvala mot sylvia sen.

vi har myst idag. hemma hos familjen davidsson/gillberg. vi fick god grillad mat och en massa mystid med två små glada mysiga barn! o 2 vuxna med såklart!
 
 


 

Publicerat: 2009-05-19 Klockan: 18:37:46

havets hemskheter

 vid min första utlandsresa (jag var 12 år) stannade jag vid knähöjd vid havet, varför? strax innan hade jag sett en dokumentär om hajar. tydligen kan hajarna komma in så nära som ca knähöjd på en människa. visserligen en vuxen människa. men det var bara ordet knähöjd som hade etsats fast i min hjärna. hajarna var ju livsfarliga. de är livsfarliga. ni vet att det till o med finns hajar i ensjön va? ja de kan till och med finnas i en pool ibland när paniken smyger sig på.

vid en utlandsresa på senare år badade jag tryggt i en hel vecka eftersom att det fanns ett hajnät en bit ut. sista dagen skulle jag simma ut till det här hajnätet och lyfter upp det. till min stora förskräckelse var det bara en vanligt lina som gick längs kusten. gissa hur min simfärd in till stranden såg ut. det var ren och skär panik när jag simmade och höll på att få kallsupar eftersom att helt plötsligt fanns det ju en hav precis bakom mig. i min fantasi iallafall.

här följer 2 hajbilder till varför man bör undvika havet! jag slänger med en bonusbild på en stackars människas öde med gäng träskmonster.....






 

Publicerat: 2009-05-17 Klockan: 18:40:54

middagsbjudning



här är resultatet av en sådan....

förutom det så har vi haft e här denna helgen! vi har varit på landet o åkt båt! idag har vi varit i djurparken hela dagen! succéhelg!



just det... manchester fucking united vann ligan oxå!! vilket firades lite mer högljutt än vad bilden ger sken av!



ja på kolmården kan man göra mer än att titta på djur! betydligt mycket mer....!



nu är snart tåssingnaglarna klara för att visas upp utan strumpor!



denna vecka är det kort vecka. 3 dagar ska jag arbeta för att sedan vara ledig i 4 dagar! nice!

må - jobb. middag hos erika, thomas o emma.
ti - jobb. träna. fixa ärenden på stan.
on - jobb. promenad med milla.
to - lunch hos davidssons. ifk match.
fr - date a la sadjad. troligtvis duojag på harrys!
lö - dunderfest hemma hos karin o conny!
sö - slappardag!

 

Publicerat: 2009-05-16 Klockan: 21:06:07

hur gick det till?

hur fan kunde de där röda gubbarna sväva upp o ner för de där stora kuberna på schlagern nyss? var det någon magnetgrej eller vad var det?? HUR?

 

Publicerat: 2009-05-16 Klockan: 17:34:47

punktering....

min man får ofta punktering på sin cykel. förlåt. hans fars cykel blir en mer korrekt mening.

kanske kan det bero  på detta?


 

Publicerat: 2009-05-16 Klockan: 00:09:53

inlärning



jag lär mig just nu min nya telefon. det kan vara det tråkigaste som finns. att ödsla tid på att knappa och styra. eller mest av allt så är det att inte hantera sms funktionen lika bra som den telefonen man är van vid. min förra lilla samsung var så smal att siffrorna enbart var 2 o 2 -  så nu är det bara att rota lite i hjärnbalken och hoppas på att jag minns hur det var förr i tiden.

milla - klockan är inte sådär cool som på din. du måste visa mig hur man gör på onsdag!

 

Publicerat: 2009-05-14 Klockan: 19:31:39

visste ni?

... att min man är wille wonka. idag har han varit utklädd till en gul fest vi haft på jobbet o han såg precis ut som wille wonka. eller så som wille wonka skulle ha sett ut om han var helt gul. jag råkade dock nämna att han såg ut som wille wonka istället för farbror gul och då instämde många av barnen att det var wille wonka.

om de visste vem det var? nej nej. men jag tror att namnet föll dem i smaken. testa själva. det namnet gungar ganska häftigt i munnen.



mina händer fryser. vi har bara kallvatten i lägenheten för de skulle ordna något med rören idag. kl 19 skulle vo få tillbaks varmvattnet, nu är klockan 19.30 och något varmvatten är inte påväg. jag har diskat, blötdammat och styrt allmänt i vatten idag. mina händer fryser. att duscha är inte att tänka på än så länge. *humf*

 

Publicerat: 2009-05-12 Klockan: 15:49:22

trivselkilon

hur kan man uttrycka det som trivselkilon när man gått upp några kilon? jo för att det ofta tas i mun i samband med att man är kär och har myst till det lite extra. jag har dock fått något extra kilo nu och det är kanske ett trivselkilo? visst är jag kär men i mitt fall handlar det nog mer om dålig karaktär.

så från och med måndag....

inget onyttigt i veckorna
ingen läsk i veckorna
onyttigt är tillåtet fredag, lördag o söndag
då får jag dock inte svulla hur jag vill - med förnuft (haha.. vem försöker jag lura?)
situps varje dag
motion!

eh... ja det är alltså en plan som ser ut som den jag brukar leva efter bara att jag varit lite väl slapp i över en månad vilket gett något "trivselkilo". otrivselkilo...... som resulterat i för tajta byxor runt midjan o rumpan.

men undantag blir det vid kalas o bjudningar. det ska kunna vara ett sunt levnadssätt och inget straff. så jag gissar att undantagen kan bli mer regel än just undantag. det återstår att se. då får jag öka på träningen!

så nu vet ni. nu måste jag hålla det när ni vet!

 

Publicerat: 2009-05-11 Klockan: 20:34:20

söta döskallar



idag har jag varit o tagit bort manchester united naglarna och istället valt att ha ganska neutrala naglar. och ja, detta är neutrala naglar för att vara mig. inte så mycket saker på utan en fransk med rosa och olika sorters döskallar på ring- och tumnaglarna. urgulligt!!

matilda har nu öppnat salong på kungsgatan. bio sculptere mitt emot spicy hot! jag rekommenderar ett besök!


 

Publicerat: 2009-05-10 Klockan: 16:57:38

jag kan sitta på vattnet



här är bildbeviset. jag har helt och hållet för mig och det var någon mer stor människa som kunde det en gång i tiden. eller iallafall gå på vattnet eller gjorde denna stora människa helt enkelt så att vattnet delade sig? minns inte riktigt. men jag - jag kan iallafall sitta på vattnet.



hmm... kanske inte riktigt. men jag övar. jag praktiserar. jag är en bit på väg!

vi har haft en helt underbar helg i yxtaholmsslott tillsammans med mamma, pappa, syrran o walle. detta var en av julklapparna från mina föräldrar och jag tackar ännu en gång!!

det finns hur mycket fina bilder som helst från denna helg på facebook och pixbox. men jag visar även några här!

 

slottet, jag vid en mur och mamma o syrran vid kärleksbron



de coola grabbarna i en helt naturlig pose. helt spontant faktiskt. NOT!





de forna systrarna spalle

nej nu strular det med bilderna för mycket så jag orkar ej lägga upp fler här. men klicka på pixboxsidan så finns det desto fler där och för er med facebook finns det ännu mer!

nu ska jag tillbaka till vardagslivet och tvätta, handla, laga mat, duscha o röja upp... fy fan. kan någon ta mig till ett slott?

 

Publicerat: 2009-05-09 Klockan: 10:02:49

twitter

ja men ärligt.. trodde ni något annat? självklart var det bara en tidsfråga innan jag fastnade även där. gaah vi snackar beroende. denna gång så får jag skylla på mina goda vänner... myrbergarna! ja det är de som har smugit sig på mig och attackerat mig med denna drog.

faktum är att jag tidigare tänkt att nej/ja/nej/ja/nja/nej till twitter. men så smög de sig på mig både via sms och mail och då blev det nej/ja/nja/nja/nja/ja.

det är historiken till detta nya forum.twitter handlar om en typ av blogg med max 140 tecken. min twittersida..... *trumslagsvirvel*

http://twitter.com/josefinespalle

 

Publicerat: 2009-05-07 Klockan: 20:13:03

lycklig!

jag är lycklig.

mycket är ovisst just nu. med jobb, pengar o framtidsplaner.

men jag är lycklig, jag är vid liv, mina nära är vid liv. vi har "hälsan" så gott vi kan. jag är kär i min man. saker kan förändras. mycket av det som är ovisst är tråkigt men vi har varann som klyschan säger.

nu vill jag att min man ska komma hem från sin träning så jag får pussa lite på honom!

 

Publicerat: 2009-05-05 Klockan: 20:52:23

utmanad

jag är utmanad av fade. utmaningen består av att visa upp mitt hem. javisst jag visar ju upp det mesta här på bloggen och har redan lagt upp bilder men här kommer fler!! (jag kommer börja fetmarkera när jag länkar - eftersom det ej blir en annan färg. så är det fetmarkerat hädanefter så är det alltså klickbart!)

toaletterna



hallen



gästrummet



köket



vardagsrummet




sovrummet



balkongen



mitt centrum i mitt hem - mitt allt! (vid min älsklingsplats!)


 

Publicerat: 2009-05-03 Klockan: 10:50:50

grillmiddag i dagarna 3

det började i torsdags då det var självaste valborgsmässoafton med grillmiddag hemma hos syrran med familj. som ni ser nedan så stod de 2 vuxna för matlagningen o barnen för underhållningen. gustav hade skrivit en manchester united saga där united vann med 4-3 mot liverpool i 90 minuten. den var helt underbar o sadde satt o njöt medan han läste berättelsen.



i fredags gick vi våra steg mot familjen myrberg. där matilda följde upp unitedtemat genom att vara klädd i deras kläder! sadde o osse gick ut o grillade med milla, jag o matilda hängde på balkongen o softade.



här nedan kommer en grotesk matbild. gissa vilken?!



saddes näsa var popuär i dagarna 2. både av matilda o bruno.



ja för igår skulle vi bara ha varit hemma men när erbjudandet dök upp om en tredje grillmiddag så tänkte vi att bara vara hemma kan man ju vara en annan gång. men när? jo den 7/6 hittade vi första dag vi bara kan vara hemma härnäst. det är sanning. så har denna "termin" sett ut.



vi har iallfall haft en underbar helg med härligt sällskap o god mat. inte en enda dag har vi lagat mat hemma o denna dag kommer jag äta hemma hos karin som står för desperete!!

veckan som följer.
må - jobb, kvällsmöte.
ti - jobb. träna. städa. divaz hemma hos mig.
on - jobb. aloevera party hos madde med carita.
to - jobb. träna.
fr - jobb. middag hemma hos familjen som vi är stödfamilj åt.
lö o sö - yxtaholm slott vistelse! klicka här!

RSS 2.0