Publicerat: 2009-07-31 Klockan: 16:54:10

rensat loss



alla borde ha en lika duktig svåger som jag har. han måste vara världens bästa. jag kan tänka mig att låna ut honom för en viss penning. måste bara organisera en hemsida först med prisuppgifter och tjänster. hemma hos oss går han som handyman. det vill säga en alltiallo. det började med att han monterade upp ikeamöblen. ni vet den som sadjad och jag kom till punkt 2 på. den satte han ihop på en timme ungefär. sådär ja!



så fint blev det!



efter det kunde han inte bärga sig utan började hänga upp de fina canvastavlorna som jag har beställt från postfoto.



det är 2 fina motiv på körsbärsträdet vi har mitt i stan!



så vackra blev de!



med lite lull lull på skänken  blev den ännu bättre!



ett helt nytt vardagsrum. det bästa är att inuti allt är det ordning nu. i skänken, i garderoben, i kylskåpet, i korgarna under bordet, i bokhyllan, i lådorna.. ja ta mig fan överallt.



wallentin kunde ju inte sluta där utan ordnade även vår kyl o frys så de numera står i exakt perfekt nivå med varandra. vilket de alltså inte gjorde från början! det är min handyman, världens bästa svåger walletin det här!!

 

Publicerat: 2009-07-30 Klockan: 22:55:22

i sista sekund....



sista dagen. då kom paketet. paketet med de efterlängtade skruvarna. så nu kan äntligen denna skänk monteras upp. vi har raggat upp wallentin så att han ska följa med oss in och skruva ihop den imorn.



idag har sadjad och jag varit på kolmården. själva! lyx! vi åkte linbana. sadjad var så rädd så jag var tvungen att sätta mig hela tiden så att han kunde hålla i mig. *hihi*



jag träffade min underbara internetvän hillevi för första gången i mitt liv. vi fick kontakt för 6 år sen i samband med micheles hjärntumör. hillevi hade nämligen exakt samma sort som michele. men för hillevi har det gått riktigt bra! hon var lika härlig irl som hon har varit under alla år på nätet. det var kul att vi hade bestämt oss för att åka till kolmården samma dag så att vi kunde träffas!! skulle gärna vilja ses igen och få tid att prata ännu mer om mycket mer om jag uttrycker mig så.



några av djuren som vi stannade lite extra vid!

kolla i den här hemsidan... vi hittade världens gulligaste motorcyklar på parkeringen. de matchade i allt och hade bilbarnstolar och minicykel på släpet. men eftersom att bloggen segar järnet så orkar jag ej ladda upp alla bilder så nöj er med dessa....!





 

Publicerat: 2009-07-29 Klockan: 22:22:35

al-qaida



såhär såg min man ut för ett par timmar sen. varför? inte för att han ville leka al-qaida eller liknande utan för att han skulle hjälpa min pappa med skiten. det är sådant man gör när man bor på landet. det är sådant man pratar om dagligen på landet. var man ska kissa, hur mycket man ska kissa. att man ska kissa ute innan man går in och på dass och skiter. hur mycket man kan kissa medan man skiter och om man kan dela på det. om det kissas hej vilt och att vi dricker minsann så mycket cola så det är klart att det kissas hej vilt...... det är sant. ni tror säkert inte på mig. men sådana här bassaker som man bara gör utan att ägna minsta tanke åt i vanliga livet med en wc fungerar inte riktigt på samma sätt här ute på landet med en dc.

jag skrattade åt honom när han såg ut såhär och gick med bistra steg mot pappa. ni förstår i vanliga fall så gör han detta själv. men den var liksom för full denna gång så han behövde hjälp. jag kräks bara av att tänka på det. jag skulle inte ha skrattat. för jag fick själv bistå och det slutade med att pappa sa något att det kunde stänka och sedan hörde jag plask plask och det var då jag rusade iväg och höll på att kräkas. fy fan.



vi har inte bara handlat med skit idag utan vi har varit barnvakt åt världens bästa lilla guddotter matilda. vi har tagit promenader, tittat på ormar, hälsat på fåglar och hundar. ätit gröt, druckit vatten, ätit majskrokar, bytt blöja, bitit på saker, dragit i halsband, skrattat, sovit, tittat på blommor, dragit i blommor, kiknat av skratt, skrikt av sömn och mycket mycket mer. vi fick ett par härliga timmar då milla o osse var och firade sin tredje bröllopsdag. men vi kunde ha behållt henne ett par timmar till här på landet. bara efter någon timme av en liten knodd så fanns det saker överallt, gröt på armar och leksaker överallt. osse ---> sadde har ätit upp alla mockarutor nu, vi fick kasta oss på burken för att få en var.....



första o sista bilden - när jag kollar på gudmor
mittenbilden - när jag granskar gudfar!


jag har även hämtat ut min vinst idag. solglasögonen jag vann på beatas blogg!! här är de!


 

Publicerat: 2009-07-29 Klockan: 09:34:18

festvideo



annie & jag festar loss hemma hos myrberg!

party party....

 

Publicerat: 2009-07-27 Klockan: 17:30:58

plocka majs???

är det någon som vet var och om man kan plocka majs i närheten av norrköping? jag vet att man kunde det förr men varken jag eller sadjad har hittat stället.

idag var det nämligen dags för date a lá sadjad och han hade tänkt sig att en av destinationerna skulle varit just majsplockning. nu blev det att strosa runt i sörping och även luncha där. sen åkte vi och shoppade vid maxihuset och åt stans godaste glass.

den finns på LINDAHLS. den är helt fantastisk. första gången köpte jag en kula, andra gången två kulor och denna tredje gång tre kulor så jag undrar vart detta ska sluta. gå och ät där om ni ej gjort det. ett hett tips är smultronsorbet... mums! men alla 6 kulor jag har ätit har varit av olika smak och goda som satan alla sex.

 

Publicerat: 2009-07-26 Klockan: 15:26:33

myrbergsparty



igår var det som sagt fest hemma hos myrbergs. det blev samma drag som det brukar vara på myrbergsfesterna. det vill säga en massa skratt, skrik, glädjetjut, dans, fyllespel, poseringsbilder, singstar och dricka!!

bilderna får tala för sig själv. på facebook har jag skrivit lite mer om bilderna!



jag avslutar med den absolut snyggaste bilden av alla... vinnögda jools och gristrynet joise boise.


 

Publicerat: 2009-07-25 Klockan: 17:16:54

paintball - ajaj



Tjejlaget mot Grabblaget



tyvärr vann grabbarna mest. förstår inte varför. jo troligtvis för att vi vågade (var dumdristiga nog??) att springa ut lite mer. action! conny passade på rejält när jag sprang ut så han kan numera stoltsera som "ägare" av två rejäla blåmärken på mitt ena ben. sedan har jag lyckats bli träffad 2 ggr i urringningen, en i svanken, en på magen, en på insidan av benet och en i knävecket. men connys är värst. de märkena har jag börjat få stora bulor runt oxå. hmm...



hur det äkta paret azari/spalle lyckades ta dressar som ingen annan hade är fortfarande ett mysterium. kanske var vi lite självmordsbenägna... det var hur kul som helst och vi var där i 1 timme och 40 min, en timme var nog i rent spel. svettigt värre! det blir definitivt fler matcher.



klara för attack!



annie agerade fotograf hela tiden!! en fotograf i världsklass!



bilderna gör inte smärtan rättvis....;)

det finns en massa bilder på min pixboxsida som finns bland länkar här!

annies kommentar inför kvällen; jaja systrarna spalle kommer så då är det lugnt. mohaa!! ikväll blir det rajraj fest och systrarna spalle är laddade till tusen! watch out!

 

Publicerat: 2009-07-24 Klockan: 18:20:30

bio

för en vecka sedan var vi och såg bruno. underhållning på hög nivå. att lyckas få fram problematiken i svåra samhällsfrågor på ett humoristiskt sätt och samtidigt provocera folk till att säga de mest häpnadsväckande sakerna är en konst som denna sacha baron cohen hanterar ända ut i fingertopparna.

denna gången ska vi sitta och njuta av ett par timmar med johnny fucking depp och christian fucking bale. helt otroligt. jag blir alldeles varm inombords bara när jag tänker på det.

idag har jag gjort naglar. såhär blev de.


 

Publicerat: 2009-07-24 Klockan: 01:03:16

jävla ikea

förväntansfull. glad. spänd. full av styr och ordningssinne.

VILKEN FLOPP.

jävla skitikea. jag har alltid hört den äldre generationen prata om det. "oh det fattas alltid något på ikea" "alltid är det någon skruv som fattas"

jaha men vad sägs om 2 delar av en pryl. 1 del av en annan och 1 sista del av en tredje.

BESVIKELSE.

3-5 dagars leverans för att skicka ut nya delar. men det var ju för fan nu vi var inne i stan. enbart för att montera upp den där jävla bjursta sideboard. jag blir galen.

imorgon kommer svärfar hit. då får vi se hur långt de kan komma på skänken. IRRITERANDE.

så nu kanske det har släppt lite. min irritation alltså.



idag åkte vi hem från stockholm. jag bad om godis hela tiden. så tillslut satte sadjad den här runt halsen;



han trodde att han skulle få tyst på mig. den varade ungefär i 2 minuter...

 

Publicerat: 2009-07-22 Klockan: 22:45:06

tic tac



jag har hittat mitt utlandsgodis. i stockholm, fantastsikt. det luktar så ofantligt gott i dessa små burkar.



idag har vi varit på naturhistoriska museumet då passade vi även på att gå på cosmonova och se en film om gran canyon. mäktigt. sadjad fann vissa likheter mellan neandertalarna och sig själv nedan....



vi åkte även till kista för att äta iransk mat. mums. och glass. och godis. jag har nu en svullen mage och jag fortsätter äta godis....



jag har även vunnit! tack jozef för att du drog mitt nummer!! kolla in på beatas sida så får ni se!

 

Publicerat: 2009-07-21 Klockan: 21:12:51

grattis

fick ett telefonsamtal strax innan 19.

från chefen. när jag har semester. jahaa.. grubblandes svarade jag.

grattis sa hon.

haha sa jag. tack men det var den 21 förra månaden.

oj sa hon och ändrade genast i kalendern. men det är inte alla som blir uppringda mitt i semestern av chefen för ett grattis. även om det missade på en månad ;)

 

Publicerat: 2009-07-21 Klockan: 18:37:06

stockholm



nu är vi i sthlm och snart börjar ifkmatchen. hur går det till tänker ni då? jo som tur är har soheila kanalen där matchen visas på så det går fakitskt. på vägen hit stannade vi vid  nyköpingsbro och köpte godis. min är påsen på 1 kg och sadjads den på drygt 2 hg.. haha..

jag har även passat på att träffa lotta och hennes son david som by the way har blivit sjukt stor. var länge sen jag träffade david. så det var jättekul.



imorn blir det cosmonova eller vaxholm. vad vet vi när vi vaknar. beror på humör och väder! imornkväll ska vi in till stan o äta på en iransk resturang.

 

Publicerat: 2009-07-19 Klockan: 22:49:16

föräldraledigt

hmm vilken rubrik. men jag har varit i diskussion med några nära och kära de senaste dagarna om detta ämne. åsikterna är många.

tidigare har jag alltid tänkt att man ska vara hemma så länge som möjligt innan barnen börjar på förskolan. ja åtminstone tills barnet är 1,5 år. MEN... vad tycker jag nu?

hmm tänk på att jag är förskollärare också. självklart är det bra om barnen är hemma till 1,5 år innan de börjar på förskolan. men nu tänker jag på min senaste diskussion med min syster. hon sa att alla hennes föräldradagar var slut nu och att wallentin bara har några kvar.

ungarna är nu 7 och 9 år. deras dagar har räckt riktigt länge men nu är de snart slut. ungarna har med andra ord en massa lov framför sig. en massa lov och en massa studiedagar. ungarna skulle ha det riktigt mysigt att vara hemma med syrran eller wallentin då. hitta på saker och få en frist från skolan och frita. det är ju inte så att man har oändligt med semesterdagar att ta ut. som en förälder på jobbet en dag sa att det är när man har barn som går på förskolan och skolan man borde ha fler semesterdagar att ta ut för att kunna vara hemma på lov.

så vilket är egentligen bäst? vara hemma med barnet tills det är strax över 1 år och spara på sig en del föräldradagar för att sedan kunna vara hemma mer i framtiden. eller att vänta tills barnet är över 1,5 år och knappt ha några dagar sparade.

alla kan ju inte ta ut några dagar i veckan och spara ett gäng utan en del tvingas ju till att ta ut alla dagar i veckan för att få sin ekonomi att gå runt. har jag några föräldralediga som läser bloggen som kan komma med sina åsikter. nyfilken på att höra ert resonemang.

 

Publicerat: 2009-07-18 Klockan: 18:47:10

myrbergs kalas

hemkomna från myrbergs kalas och nu står tacospajerna i ugnen. *puh* då hinner jag med lite datortid däremellan. några bilder från kalaset!





ja det var en massa folk på festen som karin, conny, pierre, julia, josefine, joakim, axel, millas familj, sandra, loua och zigge... jag har bilder på dem. men det är bara det att det segar till tusen att lägga upp dem så det här blev det ni fick!

nu är pajerna klara!

 

Publicerat: 2009-07-17 Klockan: 22:33:05

vems namnsdag är det idag?

jo BRUNOS jo BRUNOS!

det har vi såklart hedrat genom att gå och titta på bruno med julia och pierre. vi skrattade o skrattade! och skrattade lite mer. även denna gång var det ett sällskap som lämnade biosalongen - precis som när vi såg borat med samma geni som i denna film! innan filmen poserade grabbarna i korridoren medan kvinnofolket suktade åt nya filmer och skådespelare.



filmen var som ni redan förstått rolig men kanske var det allra coolaste när sluttexterna rullade...

om ni vill se det. gör det här. om ni vill spara det tills ni ska se filmen. blunda!




 

Publicerat: 2009-07-16 Klockan: 16:09:37

jag var tvungen...



jag var tvungen att publicera detta. jag har inte varit något fan av michael jacksson men denna hyllning gjorde så jag fick rysningar på armarna! detta inlägg hade jag sparat i 3 dagar men blev påmind av det när jag gick in på ullis blogg idag!

måste även säga en sak om förra inlägget - nej hon står inte riktigt själv. det är ju sadde som håller henne lite bakom. men hon kan stå själv en sekund eller två iaf!

 

Publicerat: 2009-07-15 Klockan: 21:02:42

min guddotter matilda



två av mina älsklingar visar sin bästa sida!!!



titta jag kan stå själv!!



mina vackra godingar igen!

tack för en underbar dag i parken min stora guddotter som idag är 6 månader och 1 dag! grattis på "6 månader och 1 dagsdagen".


 

Publicerat: 2009-07-13 Klockan: 15:00:44

krig

några personer vet om detta. att jag har förklarat krig mot min brännare, mina dvdskivor eller vad det nu kan vara. men om ett tag kanske jag vinner kriget. eller så förlorar jag det stort och då vet jag inte vad jag ska ta mig till. snart kommer nmligen pierre hit och ser om han kan hjälpa mig att vinna kriget eller inte.

de som hoppas extra mycket på att jag ska vinna kriget är;

min man - så jag kommer bli glad hela tiden
min familj - så de slipper ha mig sittandes och tjurandes vid datorn när vi ska umgås tillsammans
pierre - så han slipper mina datorbekymmer
julia - så hon slipper få en irriterad sambo när han läser mina tjatiga sms och mina problem

så ja! det var det. men den som hoppas allra mest på att jag ska vinna kriget är;

JAG! - så jag slipper bry mig om en sådan liten sak som bara ska fungera men som ställer till det så mycket för mig nu!

 

Publicerat: 2009-07-12 Klockan: 10:39:13

youtube


 

Publicerat: 2009-07-12 Klockan: 02:19:34

osse - tacka mig!

idag har vi varit hemma hos conny o karin. vi kom dit vid 16 och kom precis hem. en heldag och kväll med andra ord. vi har spelat sjukt mycket wii och det var så kul! till hösten kommer vi nog investera i ett sådant!

osse, du kan numera tacka mig för att jag höjt dina poäng i bowling. det är svårt att låta ödmjuk just nu - men jag rockade fett på det!

blandade wiibilder....!



så nu har vi precis kommit ut ur duschen.. mitt i natten. varför? jo för att man blev så jävla svettig av att spela wii! ojoj så kul och det här får vi göra snart igen! vi var så inne i spelet att vi till och med struntade i godiset. iochförsig så kan det ha något att göra med att vi var så sjukt mätta också av all god mat!

 

Publicerat: 2009-07-11 Klockan: 00:38:44

semesterlycka

0 dagar kvar... den har startat!

semestern är här och den fick en oväntad start. min mest älskade ägodel efter datorn gav upp. kameran. den började att krångla redan på mallorca men nu la den av. HELT. det var bara att ringa till pierre och göra ett snabbesök på expert för att konstatera att kärleken mellan oss var över. jag var helt enkelt tvungen att investera i en ny sådan. så numera klappar hjärtat några extra slag för denna modell. dock en vitsilvrig istället för svart...


så var det med det. vi ska säkert få ett par fina år tillsammans och jag hoppas att den nya kommer samarbeta med mig minst lika bra som den gamla gjort.

igår anordnade jag och milla middag för grabbarna,. sadjad gav sin lilla guddotter en pärlplatta han gjort på jobbet.. titta här!



den första semesterkvällen har vi tillbringat hos familjen b med en god middag och roligt sällskap! TACK!

 

Publicerat: 2009-07-09 Klockan: 19:45:53

vem är du?

skriv ett mess till 118 118 och fråga - Vem är (och så ditt namn) i ex. Norrköping?

Jag fick mitt svar;

Hejsan! Josefine Spalle är en glad och trevlig tjej. Hon är gift med sin man Sadjad. Hon bor i Norrköping och arbetar med barn. Hon driver en blogg som heter www.josephines.blogg.se. Tydligen så har hon skrämt in sin man under sängen =) Ha en bra dag önskar Eniro 118 118 sms.

Jag tyckte iaf att det var roligt och är ni lika lättroade som mig så gör detsamma och lägg upp svaret på er blogg.

1 dag kvar....

 

Publicerat: 2009-07-08 Klockan: 19:12:45

skrämseltaktik

igår skulle sadjad skrämma mig. för ett par år sedan gjorde han en väldigt lyckad skrämselattack genom att gömma sig under en säng och sedan tog tag i min fot och gav samtidigt ett otäckt gaahljud. varav mitt hjärta nästan hoppade upp ur munnen på mig.

denna attack skulle han ge sig på igår.

den slutade såhär...



jag vet inte om denna säng är lägre än den andra eller om det är sadjad som har ökat i omfång. en sak vet jag - jag blev inte rädd. inte någonstans ;)

bjuder även på en bild över hur uttråkad jag kan se ut när datorn motarbetar mig! den gör det ibland. fråga mig inte varför.



2 dagar kvar.....

 

Publicerat: 2009-07-07 Klockan: 14:52:31

pyssel

idag slutade jag tidigt. när jag väl kom hem till den lilla stugan uppe på högbacken i kårtorp började jag att styra med foton och sådant. jag har gjort fodral till alla mina brända hemfilmer. såhär snygga är de numera;



visst blev de läckra?! istället för att bara ligga i pappersfodral något annat. lite mer ordning och reda helt enkelt. just nu håller jag på att bränna det senaste från videokameran; sälen, saddes 28-årskalas, bröllopsfesten, englandsresan samt mallorca!

snart har jag gjort alla mina semestersysslor och då har jag inte ens gått på semester än. det dåliga vädret var visst bra för något iaf!

3 dagar kvar.....

 

Publicerat: 2009-07-06 Klockan: 15:28:37

extra jobb

denna vecka är vi inte på min ordinarie förskola utan på en annan i närområdet. men jag gick upp till min ordinarie för att städa. simpla saker. trodde jag. när jag skulle ställa in en vas i ett skåp såg jag en massa glassplitter överallt. ett helt hyllplan med alla glasskålar har ramlat ner och pang boom vad det måste ha smällt.

så det var bara att ta ut alla skålar som var hela - de flesta var det. och sätta på diskmaskin och köra en sådär 30-40 diskar. med skålar, tillbringare och dylikt. för att sedan göra en snabb ommöblering i skåpen eftersom att det nu fattas ett hyllplan.

så var det med den simpla städningen.

4 dagar kvar nu.

 

Publicerat: 2009-07-05 Klockan: 22:11:03

skateungar



gustav o emil i nya skateparken. de hade med sig skate, cyklar o inlines till stället..*puh*



nu har vi varit o roat oss med baksmällan. den var grymt rolig. som dude where is my car fast med smartare manus och mer vuxenperspektiv. många goa skratt förgyllde jag salongen med.

nu ser jag fram mot bruno o transformers som vi ska försöka se så fort som möjligt!

 

Publicerat: 2009-07-05 Klockan: 15:19:19

dissa räkningarna



kanske det absolut skönaste förvaringsstället jag sett för räkningar... i en öppen spis hemma hos davidsson/gillbergs.
igår var det nämligen dags för pokerkväll hemma hos dem. på något sett så hamnade alla grabbs nere i källaren med whiskey och kort och alla kvinns uppe med barnen och hunden. hmm... men vi hade det nog trevligast så också;)



min klänning som tubmodell!

gästerna som var där.......------>



det var en härlig kväll med många skratt,många skrik - det var ju trots allt 6 barn på plats, mycket snacks och härligt snack!

lite lookalike.. sadjad o scarface på hans tröja...



godingen som låg hemma på landet o sov när vi kom hem från pokerkvällen. i manchester unitedhalsduk....!


 

Publicerat: 2009-07-03 Klockan: 19:36:59

bye bye bmw hello saab...

nu har vi haft en bmw i en vecka och snart ska jag åka till flygplatsen med den och hämta hem familjen b. då blir det bye bye bmw. men imorn åker mamma o pappa till rom så jag säger hello saab. men bmw´n är lite lyxigare än saaben. hmm.. vilka i-landsproblem. skapa ett problem som inte ens finns. detta är bara en förmån för oss som inte ens äger bil!

lika med skit i detta inlägg.....;)

 

Publicerat: 2009-07-02 Klockan: 22:01:33

manésa

idag har mamma införskaffat sin morsdag present. det blev en tapasmiddag på manésa. det var riktigt gott, underbar värme och oerhört mysigt. jag inveg min nya sommarklänning. jag klev in i en affär och skulle köpa en present till min exman och detta var vad jag kom ut med. hmm.. men jag vet vad han ska få iaf;)






 

Publicerat: 2009-07-01 Klockan: 21:41:47

matglädje



idag har vi haft familjen larsson på besök hos oss. jag har nog aldrig varit med om maken om barn som äter så hjärtligt och mycket. melker var hungrig hela tiden. jag hoppas han fick kvällsmat när han kom hem sen linda.

jaha snart var den här arbetsveckan också slut. då är det bara en kvar och sedan semester.

RSS 2.0