Publicerat: 2008-01-01 Klockan: 11:34:35

årskrönika 2007

Ja nu var det återigen dags att tänka ut vad jag ska skriva i min årskrönika. Detta år har gått så fasligt fort bara. Jag har inte hunnit tänka tanken att det skulle kunna vara dags för att börja fila på krönikan. Inte förrän Sadjad sa för ungefär en vecka sedan; "o vad jag längtar efter att läsa din årskrönika sen."


Ups.. årskrönika. Ja just det. Kanske dags att börja fila på den om den ska bli klar till 1 januari 2008. I skrivandets stund är det den 1 december 2007. Så jag har exakt en månad på mig. Inga problem.


Jag kan lätt säga att år 2007 har varit ett lugnare år än 2006. SKÖNT! Det var välbehövligt. Med det har jag inte sagt att det har varit en dans på rosor hela tiden eller tråkigt. Det har varit ett mäkta känslomässigt och intressant år. Men det här året kan liknas med att gå en och samma väg framåt i livet och inte ta ca 6 sidovägar som det gångna året gjorde. Med andra ord så vet jag numera vad jag vill. Mer än någonsin!

  

Januari 2007; Året började som mina nya år alltid gör. I soffan med ett kraschat pepparkakshus och en jävla massa filmer. Sweet! Vissa traditioner är bara för bra för att ändra på. Annars så började året med att ha lite små möten på jobbet för att prata om hur jag och Sadjad skulle klara av att jobba på samma avdelning tills juni-08 nu när vi var ett par. Vi bedyrade att vi var professionella och ej skulle ha problem med det. Alla stöttade oss efter det. Sen dess har det heller inte varit ett enda problem! Vecka 2 åkte jag till Sälen med min familj. Det var en vecka av blask och lite snö men en massa skratt och gemenskap. Sadjad och jag hade TÄT telefonkontakt. Den 20 jan var jag, Erika och Caroline på bomull och firade Carolines födelsedag genom att hon bjöd oss på mat. Dagen efter var det 1 år sedan Michele dog. Det var en tung natt och en ännu tyngre dag då vi gick till minneslunden och längtade och tänkte tillbaks på gamla minnen. Den 27 hade vi en stor överraskningsfest för Osse. Han blev riktigt överraskad kan man lugnt säga! Sista dagen på månaden tog vi bilen till Linköping och hälsade på Erika och Tomas.




Februari 2007; I början av februari höll Sadjad på att dö. Ja det lät som det i alla fall. Han hade ett inflammerat finger och stod nästan inte ut längre. Vilken tur att vårdcentralen kunde snitta upp fingret och pressa ut allt var! Den första helgen hade jag Divazfest hemma som slutade som de flesta Divazfester med hopp i soffan och en massa fyllespel. Den 5:e tog Caroline körkort! Den 10 firade vi Sadjads födelsedag med buzzspel, manchester unitedglas och smörgåstårta. Den 12 fyllde han 26 år. På alla hjärtans dag gick vi ut och åt på durkslaget. Den 16 åkte vi hem till Jecka, Danne o Evvan. Det var första gången vi umgicks alla tillsammans och Sadjad o Danne fann varann direkt. Det var mycket roligt. Dagen efter var det dags att fira Caroline hemma hos henne. Hon bjöd på god mat som alltid. Kvällen avslutade Sadjad o jag med egen fest och utgång. Sista helgen var det dags för Bounce. Först åt hela gänget på pappa grappa och sedan var det bara att knalla till De Geerhallen. WAW!




Mars 2007; Äntligen började jag gå ner några mer kilon än de futtiga hekton som ännu hade rört sig på vågen. Jag hade en insektsinvasion i mitt hem. Om ni kommer ihåg dem så var de svarta och hemska och anföll mig en gång mitt på natten. Den 10:e var det kalas i Smedby för Gustav som skulle fylla 7 år dagen efter. På kvällen hade jag pink ladieskväll hemma hos mig. På Gustavs födelsedag var vi lekledare som höll i ett sportkalas. Den 17 åkte vi till Stockholm för att fira Iranskt nyår vilket var en härlig upplevelse med god mat och roligt sällskap. Den 23:e hade vi bowlingkväll med gänget. Dagen efter shoppade jag och syrran loss på stan. Eller i alla fall syrran. På kvällen kom Sadjad hem till mig efter en lagfest. Om man säger så att han somnade på toalettgolvet... Den 25:e hade vi desperetkväll hos Milla. Underbart! Den 30:e var det premiär för Halvarsglassen. Efter det åt Sadjad, Jecka, Danne o jag på O´learys och gick sedan på bio. Månadens sista dag hade Charlotte o Magnus hemkomstfest. Det var en svirig tillställning som var hellyckad.




April 2007; Första dagen var det dags för mitt älskade vårbestyr på landet. Jag kan nog inte få er att förstå hur härligt jag tycker att det är. Kratta, elda, grilla korv och jobba sig svettig. Under påskhelgen var det en hel del familjesammankomster och annars var det mest filmtittande för hela slanten! Den 13 hade Osse o Sadjad ordnat med middag till mig o Milla. Det gick i italienskt tema. Dagen efter hade vi vår första lyxdag då vi åt hotellfrukost, bubblade och bara njöt av varandras sällskap. Jag gjorde en hälsoprofil på previa och tydligen var jag i toppform. Se där se där! Den 21 hade jag storfest hemma och även Lotta & Stina kom. Den 28 gick Sadjad o jag ut själva, alltså det kanske låter väldigt lustigt men de här kvällarna är så sjukt roliga. Valborg firade vi hemma hos syrran. Vi åt god mat och gick och kollade på en eld. Precis sådär som det ska vara. Köpte en ny telefon denna månad, en rosa avlåm historia. En samsung, en sån där smal sak med mp3.




Maj 2007; I början var ett av de där hemska derbyna. Tyvärr vann det där IFK laget med 2-1 mot mitt älskade Sylvia. Ja under hela våren och de tidigare månaderna så gick jag ofta promenader med både Maria & Charlotte. De promenaderna tränade benen såväl som munnen med allt prat J. Månaden bjöd på spelkväll hemma hos Karin o Conny. Den 6 var en stor dag. Eller hur älskling?! Ja det var dagen då Manchester United tog hem serien. Tyvärr tror jag att Arsenal gör det nästa år älskling. Bli inte ledsen nu... Den 11-12 var vi barnvakt åt ungarna. Då var det Sörpingbesök, fotbollsmatch, fredagsmys och busfabriken som gällde. På söndagen var det dags för ännu en desperetkväll hemma hos Milla. Denna månaden var det Sadjad som planerade daten. Jag vet inte hur han lyckades men han hade klarat av att hyra ännu en b-film. Det är nästan lite småcharmigt. Den 19 åt vi frukost med Soheila som var på besök i Norrköping. Sen blev det spontan fest på kvällen hemma hos mig. Det var jag o grabbarna. Den 23 hade jag o Jecka middag för Caroline o Erika hemma hos mig. Det var lika mysigt som alltid när vi 4 träffas. På pappas 60-årsdag (han var i Österrike) gick vi och såg sista (?) filmen med Jack Sparrow tillsammans med syrran o Wallentin. Den 26 hade vi badfest på rehab badet i gamla lasarettet. Det var en given succé förutom den biten när Milla skar sig på en flaska som någon klantskalle tappat. Klantskallen det var jag. Dagen efter firade vi pappas 60-årsdag med middag hemma hos syrran.




Juni 2007; Vid denna vägning stod vågen på 60,5. Vilket den gjort sen dess med ibland 1 kg upp o sedan 1 ner. Det är hur svårt som helst att komma ner de där sista 1,5 kilona. Kanske får jag ge upp? Kanske inte. Skulle ju vilja att det stod 59 kg. Men med mina ståtliga (?) 173 cm kanske jag får vara nöjd. Jag är ju inte purung längre så det här kanske är min nya matchvikt. Det får framtiden avslöja. Jag skulle ju faktiskt kunna anstränga mig lite mer men jag har bara inte gjort det. Det är ju så gott med godis J. Månadens första dag fyllde min kära mor år på. Karin anordnade med pantertantermiddag. Mums. Den 3 åt Sadjad o jag frukost i en park som vi gjorde många lördagar under våren. Mysigt! Sen var det dags för ännu en desperetkväll. Underbara dagar/kvällar! Den 8 var det middagsdags hemma hos syrran igen. Denna gång för att uppvakta mammas födelsedag. Torin kom och trollade för oss. Succé. Dagen efter var det den sista barfesten. Sorgligt men oh så jävla roligt. Stina och Oscar var även med vilket förhöjde festen ytterligare. Den 10 firade vi morfar som fyllde 80 år. Den 14 firade vi lillungen som fyllde hela 5 år och inte är så liten längre. Mina småungar börjar bli så stora och moster förstår inte vart tiden tar vägen! Dagen efter var det jobbfestavslutning på Saga Lejon. Det var inte direkt den roligaste avslutningen vi haft. Men det är svårt att leva upp till förra årets avslutning. I mitten av månaden hade Jennie 30 årsfest på baren. Den 17 firade Sadjad och jag ett halvår genom god middag, bio och mys. Jag hade fått en så fin present av honom. Ett bildspel. Den 21 var det dags för mig att fylla 27 år. Midsommarhelgen firade vi i gänget tillsammans i Varamon. Det var dricka, mat, lekar och en allmänt rolig helg. Månadens sista dag firade jag mig ute på landet. Under hela den här månaden var det faktiskt riktigt härligt väder. Kanske ska jag ta min semester i juni nästa år?




Juli 2007; Ja nu bodde vi nog hela juli på landet. Skönt. Skillnad mot förra året då det nästan bara var en vecka. Det var jobb ett tag in på månaden och många kvällspromenader på landet med familjen. Den 4 kom Erika o Tomas på besök och ungarna blev så besvikna att hunden ej var med. Den 6 hade vi Laserdome med gänget och sedan middag hemma hos mig. Dagen efter var det en heldag med Nyqvists barnen. Det var nämligen dags för Jenny och Anders att gifta sig och då var jag o Sadjad barnvakt. Succé! Den 12 var jag o Sadjad på smultronstället i ösregn. Tro det eller ej så kan det också vara mysigt. Den 13 jobbade vi sista dagen! Nu var äntligen semestern här. Det firades med tacos med Charlotte o Fredrik på kvällen. På lördagen var det Boda Borg som gällde med Milla o Osse. Jag kan fortfarande inte förstå hur vissa celler är byggda. Hmm... Den 18 firade vi Osse med fika. Den 21 var det dags för Josefine att rida tillsammans med syster. Kul. På eftermiddagen firades Millas 25 årsdag med öppet hus och senare på kvällen var det fest på samma adress. Den 23 var det Stina som skulle firas. Mycket födelsedagar blir det. Jag och Jecka köpte kort på world class dagen efter. Löningsdagen hade Sadjad sin date för mig. Det var en shoppingdate som avslutades med mat och film. Den 27 åkte vi till Kolmården med ungarna. Det är en favoritsysselsättning tillsammans med dem. På kvällen hade vi tjejkväll hos Charlotte. Originalgänget bestående av Charlotte, mig och Stina. Dagen efter var det dags för Sadjads och min helkväll vilket innefattar förfest och utgång ihop. Som alltid blir de kvällarna sjukt roliga.




Augusti 2007; Månaden inleddes av en varm dag. Tro det eller ej! Så det blev Sörping och på kvällen bastufest hos Conny o Karin. Tomas, Eljas o Semir hade inflyttningsfest i sin festarlägenhet och det blev något av en succé. Eller vad säger du Stina? Den 9 var Sadjad och jag och kollade på fyrverkerierna. Mysigt! Dagen efter var det grillmiddag hemma hos Jecka, Danne o Evvan. Den 11 hade jag o Sadjad ett allvarligt snack. Ja vi har också de snacken. Detta var ett snack som resulterade i om möjligt ännu starkare band och en tro på oss. "du och jag älskling" Efter det snacket så åt vi på pappa grappa och strosade omkring på augustifestivalen. Mötte upp Fredrik och Mimmi på kvällen. Den 13 var det dags att börja arbeta igen. Efter ca 2 timmar kändes det som om jag inte gjort annat. Jag började rensa ut skåp vid den här tiden. Började förbereda så att Sadjads saker skulle få plats när han väl skulle komma hem till mig (oss) för gott. Den 19 hade jag o Milla biodate. Vi såg en mysig film som heter på smällen. Den 20 var det derbytime. Tyvärr blev den matchen 1-1. Mitt älskade Sylvia gjorde första målet men de där blåvita var ju så illa tvungna att göra ett mål sen. Den 22 bjöd jag Stina på mat på bomull. Hennes present från mig. Det var mysigt o ett avslut på den härliga sommaren då hon bodde i stan! Den 24 var det date. Jag hade vernissage för Sadjad o sen fortsatte vi att mysa hemma. Dagen efter hade PB inflyttningsfest. Ojojoj. Vi hade riktigt kul. Sista dagen denna månad så var jag, Sadjad, syrran o Walle på The Ark som var en krönika för sig. Herregud vilken artist säger jag bara.




September 2007; Månadens första dag blev också månadens första fest. Hemma hos Tom o Tommy. Dagen efter det var det dags att ha överraskningsfest för Sadjads faster som fyllde 60 år. Det började lite kaosartat men ordnade upp sig efter ett tag. Mycket roligt! Den 9 hade vi återigen desperet kväll. Åh vad jag älskar dessa kvällar. Men det var bara det att det blev inte desperet utan 2 filmer istället då avsnitten knappt börjat i usa än. Den 11 var det middag hos Erika med Jecka o Caroline. Vi blev riktigt uppassade. Dagen efter det åkte vi till Grekland. Vi hade den bästa veckan på detta år. Det var ren njutning från dag 1 till dag 7. Knappt något folk, fint väder, billig mat, bara Sadjad o jag... Längtar tills nästa resa vi ska göra ihop. Tomas var snäll o skjutsade oss till Arlanda och Chricka stod på plats när vi skulle hem. Tackar! Den 22 hade Charlotte fest. Dagen efter var det höststädning på landet. Den 28 var det date. Sadjad ordnade med bubbel, massage o andra härligheter. Plus ännu en b-film.. ja som sagt det är nästan lite charmigt. Den 29 hade Mimmi inflyttningsfest. Det var en rolig fest där Torin körde ett par trollerinummer. Jag är minst sagt förbryllad.




Oktober 2007; Den 2 såg jag kanske årets bästa film, stardust, jag var fängslad från början till slut. Den 5-6 var det dags för studieresa. Denna gång bar det av till Kalmar. Till råga på allt så hade någon fått för sig att bombhota Kalmar just denna dag. Ca 500 meter från vårt hotell. Den 7 åkte vi till ikea o shoppade loss lite. Passade även på att gå på vernissage. Den 13-14 åkte vi till Stockholm med mamma och pappa. Vi sov över hos Soheila och Lars. Det var kul att träffa dem igen, Bahareh och Jonas var också med. Den 19 var det tantfest hos Karin. Dagen efter hade jag tjejfest hemma hos mig. Det liknade mest ett fylleslag men det var riktigt kul. Den 26 var en stor dag i vår historia. Då flyttade Sadjad in till mig. Vi firade med smörgåstårta och skålade i cider! Dagen efter var det först ett besök på museum. Vi såg 2 utställningar. Från det lugnet till en stor fest med massa folk. Sadjad hade sin inflyttningsfest. Det var virrigt värre men mycket kul. Dagen efter höll jag date för Sadjad. I ett svagt planerande ögonblick hade jag tänkt ut att städa hela lägenheten medan han fick sportsurfa. Oj vad jag ångrade mig när jag började. Det var så grisigt på golvet efter alla glas av dricka som folk tappat kvällen innan. Men tillslut hade jag lyckats städa klart och då myste vi med tacospaj, gino, film och massage. Den 29-31 sov jag hos Milla. (som jag gjort under flera dagar detta år - när Osse är bortrest). Då har vi en grundregel att hon står för mat och jag står för trevligt sällskap. Det är en mycket bra grundregel tycker jag.




November 2007; Första fredagen denna månad hade Milla pink ladies kväll som var sådär upplyftande som bara en pink ladies kväll kan vara. Alla helgons dagen var lite tyngre än vanligt. Första gången jag gick in i ett kapell/en kyrka med sådan musik sen Micheles begravning. Vilket gjorde upplevelsen tyngre än vanligt. Den 4 var det desperet kväll hos Milla. Den 7 var det dags för Jecka o mig och bjuda Caroline och Erika på middag. Den 9-11 var jag, syrran, mamma, moster Lollo, kusin Petra och kusin Sofie på Sandvik gård spa. Avkoppling på hög nivå. Den 15 blev jag mörkhårig igen. Ja jag vet att jag är ombytlig. Ena dagen mörk andra ljus. Nu kommer jag nog vara mörk till våren och sedan sakta men säkert bli ljus igen. Den 17-18 handlade vi alla julklappar och jag säger just det att det är så grymt skönt att bli klar med sådant tidigt. Den 21 drabbades jag av vinterkräksjukan och början på en förkylning som höll sig i ca 5 veckor. Ja den är faktiskt inte helt borta än. Den 24 var det 80-talsfest hos Milla o Osse. Så kul vi hade det!! Om vi ändå stannat där för på Palace var det ingen höjdare. Sista dagen denna månad åkte vi till Åsa och Linneas nya hus. Det var kul att se det nu men det kommer att bli ännu roligare att se det sen!




December 2007; Månadens första dag blev det julpynt av hela slanten. Jag och syrran gick även en promenad förbi Pierre och jag fick en Amy Winehouse skiva. Om stardust är årets film så är Amy Winehouse årets artist (tillsammans med Amanda Jensen såklart)! Jag, pappa och morfar åkte och kollade på en fotbollscup Sadjad var med i. Första gången jag såg en cup med honom, kul! Under december plöjde vi igenom sawfilmerna. Eftersom min andra hälft ej sett dem så var jag ju tvungen att berika hans filmkunnande. Jag var på en 2-dagarskurs i autism. (jag har varit på många kurser detta år men detta var den absolut bästa) Den kursen gav mig otroligt mycket och jag har nu en helt annan syn att se på människor med autism. Eller rättare sagt hur vi kan underlätta för dessa människor på samma sätt som vi underlättar för t.ex. blinda. Den 7 var det lilljul med the gang. Milla och Osse hade överträffat sig själva. Dagen efter hade vi Farhad, mamma och pappa på middag hemma hos oss. Den 9 hade vi julbak hemma hos Spalle/Azaris. Den 15 var vi i Smedby och firade min syster som fyllde 36 år. Efter det kom Jecka, Danne och Evvan hem till oss. Den 16 åkte jag och Sadjad till Söderköpings Brunn och tog in på en lyxsvit. Vi hade det helt underbart hela dagen för att avsluta kvällen efter midnatt då Sadjad friade till mig och vi bytte ringar! Jag älskar dig Sadjad! Den 18 var det en julfika på Fräcka Fröken med Jecka, Erika och Caroline. Den 19 bjöd Caroline mig på middag på bomull. Den 20 var det återigen dags för Fräcka Fröken och denna gång var det Stina som gjorde mig sällskap. Stina och jag passade på att ge varandra tips om vad vi ska ha för nyårslöften. Den 21-23 var Sadjad och jag i Stockholm och firade jul. Julafton firades i Smedby och juldagen hos Azaris. Det blev även en spontan fest på juldagen och vi gick sedan vidare till Palace. Annandagen var vi hemma hos Spalles tillsammans med Wahlstedts och mormor och morfar. Den 27-28 var vi barnvakt åt ungarna. Det blev badhuset, Mc Donalds och film. Den 30 gick vi på en promenad till Jecka, Danne och Evvans nya hus. Så fint!! December avslutades med en bejublande middagstillställning sålika fest hemma hos Myrbergs. Ett fantastiskt bildspel över 2007. 12- slaget firades med mina vänner och min livskamrat Sadjad Mofarah Azari. Det nya året höll på att inledas i katastrof då jag tappade min kamera i snön. Tur var att Sadjad fann den efter ett tag.... 




Så detta var en resumé av mitt gångna år. Ett väldigt lugnt år på sätt och vis men ändå har två stora steg tagits. Ett samboskap och en förlovning. Jag har tidigare trott att jag varit på rätt väg i livet. Jag skulle nästan våga lova nu att jag vet att jag är på rätt väg. Jag om någon vet att man ska vara försiktigt i sådant här men jag vågar ändå lova. Ja för fan jag gör det. Härmed lovar jag att jag vet att jag är på rätt väg. Ett av mina stora orosmoln jag hade för det här året var min vänskap med Pierre. Men det var något jag kunde sudda ut ganska fort. Pierre och jag är mer än goda vänner och jag känner att jag kan säga det mesta till honom och jag tror att han känner likadant. Ingen kan ta ifrån oss det vi haft ihop och det vi varit igenom och vad det gör för våra band. Jag kan säga att det är med lättnad i mitt hjärta som jag kan ha den förmånen att fortfarande ha Pierre så pass nära i mitt liv. Du betyder mycket för mig. Detta var inget jag tog som en självklarhet och många har tyckt att det är mer än lustigt att vi kan vara så bra vänner. Men det viktiga är att inte jag och Pierre tycker det. (Mm jag känner att det här var viktigt att få med då mitt 2006 handlade om helt andra saker än mitt 2007.)


Så vad kan 2008 ha att bjuda på? För egen del tror jag att det blir mer äventyr med Sadjad. Vi kommer lära känna varandra på fler plan och få utmanas ännu mer. Ja det blir lätt så med två riktigt envisa viljor. Vi kommer att göra någon mer resa till något varmt land. Jag kommer att mista min bästa arbetskamrat. Jag har aldrig arbetat så pass bra ihop med någon som med Sadjad. Men det kommer att bli en utmaning. Jag får en ny bra kollega, Marie. En annan stor sak som kanske kommer att ske är att Sadjad och jag kanske kommer att bli stödfamilj. Det kommer att tas besked om detta i januari. Vi hoppas på ett ja men det är inget vi säkert vet. Familjen hoppas på oss och vi hoppas men beslutet ligger inte hos oss.


Annars så lär det pluppa upp fler magar omkring oss. Jag vet redan nu en nära vän som är gravid men jag vill inte avslöja henne än då hon ej valt att gå ut med det offentligt i cybervärlden än. Säkert lär det bli fler barn och även husköp. Det vankas sådant nu. Vi lär nog bo kvar här under 2008 också. Kanske att vi kommer börja spana på andra lägenheter i slutet av året. Mycket beroende på vad som händer med Sadjad. Om han får jobb, vad han får för jobb etc.


Jag hoppas att 2008 blir ett lugnt och behagligt år fyllt med härliga aktiviteter och roliga fester! Jag kommer fylla 28 år.... Det är mycket. Mina ungar kommer fylla 6 och 8. Oj säger jag bara!


   


Kommentarer
Postat av: Sadjad

Tack för ett underbart år!! More to come...Älskar dig. Puss

2008-01-01 @ 17:17:54
Postat av: Beata

God fortsättning. Jag måste tyvärr vänta med din utmaning tills ja fått hem mina bilder från datorn hemma hos mor o far :)
Kram!

2008-01-01 @ 21:59:14
URL: http://beatas.blogg.se
Postat av: Milla

Jävlar det var en redig genomgång av året. Tack för allt roligt vi har hittat på och allt du har ställt upp för mig. Hoppas bara att du blir för upptagen med att vara stödfamilj med tanke på att du är min stödfamilj när karl åker iväg =).
Puss på dig gullunge, ses imorgon.

2008-01-01 @ 22:21:00
URL: http://cmillas.blogg.se
Postat av: Jenny

jaså, så du hade också en kameraincident igår.. du hade dock turen som återfann den igen. jag är fortfarande så besviken på mig själv. jag försöker tänka rationellt.. det är ju trots allt "bara" en kamera.. dock är det svårt för en fattig student att gå ut & köpa en ny igen så ja, jag kommer nog sörja den ett tag till. förbannad så inåt helvete är jag iaf.. oj, vilket uppiggande inlägg det här blev, not! haha. fin årskrönika förresten! blir så glad när jag läser om dig & Sadjad för ni verkar så lyckliga tillsammans! :)

2008-01-01 @ 23:02:16
URL: http://jennysoderberg.blogg.se
Postat av: Pierre

Du betyder massor för mig med. Skönt att vi har en så bra relation som vi har.

Löve you 2 Kexet!

2008-01-02 @ 19:40:41
URL: http://pierretauberman.blogg.se
Postat av: Ulllis

Fler som tröttnat på sin design ser jag=)fint! Hoppas jul och nyår varit bra! kram

2008-01-02 @ 22:26:01
URL: http://plastictrash.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0