Publicerat: 2011-11-11 Klockan: 09:26:17

bibbi

så heter hon.

hon som vi ska bolla med. hon som ska fungera som koordinator! ni läste rätt. efter noahs snart 17 månader i livet fick vi igår en koordinator. inte för alla sjukhus. men för norrköping iallafall. vi fick även en vårdbok.

Min vårdbok - en bok för barn och ungdomar

Denna bok vänder sig till barn och ungdomar med många
vårdkontakter. Vårdboken är barnets egna, personliga bok. Den ska fyllas med information om barnet. Det kan vara
information som barnets behov, erfarenheter, sjukdom och sådant som behöver kommas ihåg men även av information som kan delges personal om barnet ligger inne på sjuk-
huset eller besöker t.ex. vårdcentralen.

Boken har tagits fram av Evalotte Mörelius, Barn- och ungdomskliniken i Linköping tillsammans med Patientsäkerhetsenheten samt Landstingets Ömsesidiga Försäkringsbolag.

den första kontakten kändes bra. de första hon sa var att hon blev bestört när hon insett hur många kontakter vi faktiskt hade. så många olika läkare/terapeuter etc som vi får kallelser, samtal, möten etc med. men som hon bekräftade; så blir det med en såpass komplex diagnos.

vi hade ett "känna-av" samtal. hon frågade om oss. vi berättade. hur vi bearbetar känslor olika. hur vi har blivit bemötta av våra vänner och vår familj.

ett bra möte. nästa gång ska vi prata om känslorna kring att vi blivit "snuvade" föräldraledigheten såsom de flesta får uppleva den.

Kommentarer
Postat av: Stina

Vad skönt att det kändes bra! Vet du om man kan få tag i "vårdboken" någonstans? Skulle också vilja ha en sådan. Önskar att man kunde få en koordinator direkt när man får ett barn med många sjukvårdskontakter, det hade man behövt! Hoppas det kommer att kännas bra för er att prata med henne i fortsättningen också. Kram!

2011-11-11 @ 12:01:40
URL: http://blomsterv.blogspot.com
Postat av: Anonym

vad bra att ni äntligen har fått hjälp. Lycka till med bearbetningen. Älskar er alla. Heni

2011-11-11 @ 17:00:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0