Publicerat: 2011-07-09 Klockan: 09:28:00

sommaren med gabriella i parken

sommaren med gabriella i parken av arne jernelöv. utgiven år 2009.

lilla gabriella föddes med kejsarsnitt och allt verkade bra de första 5 min. men sedan förändrades hela deras liv. något var ofantligt fel. där börjar gabriellas liv på en intensivvårdsavdelning med ständiga tester. gabriella hade bland annat ett syndrom som heter "undines förbannelse" - att ej kunna andas själv i sömnen.

när gabriella når 1 års ålder är läkarnas utredning klar och frågorna börjar komma om det "är dags att stänga av maskinen" för att gabriella aldrig kommer få ett liv värt att kalla ett liv. eftersom att föräldrarna bor i österrike så är det föräldrarnas beslut.

arne skildrar en historia om hur han tar ut gabriella i sjukhusets park under sommaren för att "samtala" med henne inför det fruktansvärda val de kanske måste ta. hur ser deras alternativ ut?

arne som är professor och miljöforskare skriver väldigt mycket om natur och djur i sina diskussioner med gabriella. vackert tycker nog de flesta men jag upplever just den delen för ofantligt tråkig. i övrigt är det en mycket gripande bok.

betyg 3 av 5.


Kommentarer
Postat av: Johanna

lät som en en väldig gripande bok. Den kanske man skulle läsa

2011-07-09 @ 10:20:14
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0