Publicerat: 2010-01-07 Klockan: 16:26:56

oceans 11, the cell & brokeback mountain

oceans eleven, 2001. regi steven soderbergh.

danny ocean kommer ut ur fängelset och direkt har han en plan om hur han ska kunna råna de 3 främsta kasinopalatsen i las vegas. till hjälp behöver han en styrka på sammanlagt elva män. alla dessa män har en varsin specialitet.

det här är lättsam underhållning som ändå tvingar dig till att tänka lite...........

betyg 4 av 5.



the cell, 2000. regi tarsem singh.

fbi finner en seriemördare då denna har hamnat i djup psykos och ej kan förhöras. problemet är bara att han har rövat bort ännu en kvinna som bara har ca ett dygn på sig att leva innan processen sätts i rullning via en timer.

vad gör man? jo man använder sig av en väl utvecklad vetenskap då man kan mötas i varandras hjärnor utan att vara vid medvetandet. en maskin som ett rikt par låtit utveckla för att kunna nå fram till sin autistiska pojke.

en psykolog (jennifer lopez) möter där mördaren och finner en mycket mörk värld... hur det går? se filmen!

betyg 3 av 5.



brokeback mountain, 2005. regi ang lee.

ennis (heath ledger) och jack (jake gyllenhaal) träffas på en sommar på ett jobb där de vallar/vaktar får uppe i brokeback mountain. de förälskar sig i varandra men när sommaren är slut går de hem åt varsitt håll. flera år senare träffas de igen och kärleken är starkare än innan. detta startar upp år 1963 och det var inte okej att vara homosexuell i usa då (mindre än idag vill säga :( ......) de har en önskan som aldrig uppfylls och de fortsätter ses ibland trots att de bägge är gifta med barn på annat håll.

en varm, stark film om svårigheterna att vara sig själv under 60-talet och framåt i livet........

betyg 4 av 5.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0