Publicerat: 2010-02-27 Klockan: 11:18:49

bokgåvor


under loppet på 2 dagar har jag fått 2 bokgåvor av 2 av mina närmsta här i livet!



- av milla fick jag den här underbara boken "mina egna anteckningar om film". i den får jag fylla i saker som; titel, betyg, sällskap, år, genre, handling, replik jag minns, efter filmen vill jag se etc. den är underbar!! jag kommer nog skriva om filmer jag sett fram mycket mot att se! även om det är bio eller dvd. men inte alla filmer jag ser för då tar den slut så fort!!



- av min man fick jag boken "tatuering, handbok i kroppskonst". den är lika underbar den! det står om tatueringsmetoder, tatueringsmodeller, kultur, förteckning över olika tatueringar etc. några roliga exempel från mina egna tatueringar.

1. älvor. den här älvan gjorde jag när jag längtade som mest efter barn och det skulle få bli min egen lilla lyckoälva som till och med blåser ett frö till magen på tatueringen. vet ni vad det står om älvor?... "de förknippas ofta med fruktbarhetsriter." otroligt häftigt! särskilt eftersom jag blev gravid månaden efter tatueringen!



2. draken. det var min första tatuering och jag ville göra något som skulle symbolisera mig. i mina tankar en stark person. såhär står det att; "en tatuerad drake symboliserar ädelhet, magi, kraft att förvandla sig, uthållighet, makt och förmågan att överskrida det vanliga."



3. rankor. min begynnande blomranka som än så länge består av blad som symboliserar mig, sadde, mamma, pappa, syrran, walle, gustav o emil. sedan kommer den fyllas på med blommor som ska symbolisera våra barn. det går att läsa detta om rankan och senare om blomman; "rankan är ett tecken för trohet... och tur... växten är en symbol för den gifta kärleken och för vänskap inom äktenskapet" om blomman; "blommor förkroppsligar naturen och är symboler för födelse och liv...



nu när jag har skrivit om tre av dem måste jag ju iaf lägga upp en bild på de andra också!

 tecknet för tillit
 mitt namn högst upp och så skymtas draken i svanken
 tecknen för ärlig, fridfull och drake
 tecknet för jag



Kommentarer
Postat av: Johanna

oh den tatueringsboken verkar intressant1 :)

2010-02-27 @ 14:57:45
URL: http://misseverything.blogg.se/
Postat av: Milla

Vad häftigt med betydelsen för älvan, mamma sa att när du gjorde älvan så kanske det var din spärr som släppte, spännande i alla fall =). Vi ska nog fylla i boken ikväll. Puss puss

2010-02-28 @ 09:26:24
URL: http://www.cmillis.blogspot.com
Postat av: Ullis

Oh vad kul stod och titta på tatueringsboken för ett tag sedan. O filmboken verkar ju kul....fylla i saker du vet, vet du var hon hittat den?

Kramkram

2010-02-28 @ 13:09:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0