Publicerat: 2009-09-02 Klockan: 17:53:34

inglourious basterds

oj oj! äntligen såg jag den. här kommer mina ord om filmen.

inglourious basterds, 2009. en film av härskaren, dvs tarantino. filmen utspelar sig under andra världskriget. vi får följa en man som kallas för judejagaren och en annan grupp (filmens titel) som är männen som ska slakta så många nazizter som möjligt på brutala sätt. vi får även följa en kvinna vars hela familj blivit avrättad av judejagaren och som i sann tarantinoanda beslutar sig för att hämnas.

filmen är sjukt underhållande. jag satt med ett leende på läpparna under stora delar av filmen. det är ett grymt genomtänkt och genomarbetat manus både språkligt och poängmässigt. det är värt att se filmen bara av dialogen! filmens musik berör för att inte tala om bilderna, kläderna, ljuset och miljöerna. förträffligt skådespel av främst christoph waltz och brad pitt. även mélanie laurent gör ett bra portträtt som den enda kvar i sin familj.

för mig är denna film ett måste. men nu är jag ju ett stort fan av tarantino oxå. även jag var tvungen att titta bort lite i en scen vilket inte är så vanligt.

betyg 5 av 5



Kommentarer
Postat av: Sadjad

Under vissa delar av filmen såg du ganska ... ut. Var det brad och filmen eller var det jag? Puss

2009-09-02 @ 18:29:23
Postat av: Clara

Den låter bra.

Ja, jag är jätte jätte sugen, det får gärna komma snö NU :) Nerå, men vad kul det är! Hyrde blades när vi var i sälen i år och shit vad kul det var. Har åkt snowboard dom tidigare 3 gångerna vi varit iväg och innan det skidor sen jag var liten.

Men nu är det blades som gäller!

2009-09-02 @ 18:41:40
URL: http://clarahartmann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0