Publicerat: 2009-12-28 Klockan: 19:40:07

gravid

ja nu sitter jag här och är gravid. ja jag är det.


*nyper mig i armen*


det är ingen dröm. jag är fan i mig gravid. men jag känner mig inte som gravid. var tvungen att göra ett nytt gravtest idag och det visade att jag var gravid innan jag hann kissa klart om jag uttrycker mig så....


jag mår inte illa... jag tycker inte jag har så surt humör... (fråga inte min man) jag har helt platt mage när jag ligger ned - dock inte när jag står;) ja men jag känner mig inte så eländig som många beskrivit. sen när jag sett på bilder från folk som är gravida i vecka 14, 15 så har de världens ballongmage. det har inte jag och vi går in i vecka 17 snart.. en kollega sa att på henne så blev det världens mage från vecka 18 till 19 så vi får väl se.


det är ingen som "trott" att jag är gravid än pga magen. ja allt detta plus att jag känner mig ungefär som vanligt har fått mig att nästan misstro. men jag är gravid!!!!!!!!!!!!!!! jag behöver inte misstro......... vi ska ha en liten bebis i juni! det är helt galet!


jag har visserligen varit helt utslagen och extremt jättetrött men det visade sig att jag hade fått järnbrist riktigt tidigt. att kroppen hade slut på järn och börjat ta av resurserna. men med järntabletter så mår jag strålande igen. ett gravidtecken jag har är att jag känner alla lukter/stanker/dofter/aromer som finns. det mesta luktar äckligt om ni frågar mig...


ja man kan alltså vara gravid men knappt tro det själv. så fungerar jag iallafall. bäst att jag nyper mig i armen igen!



Kommentarer
Postat av: lisen

hej josephine.

följer din blogg sedan långt tillbaka kikar in ibland o kul o se lite uppdateringar.

din graviditet som du beskriver den påminner jätte mycket om min, är min första hela graviditet här och är nu i vecka 34,..

känner igen det där med att inte känna sig gravid, att det inte syns,andra inte ser osv.

jag kunde vara tyst om det tills vecka 20 och säkert längre än så! men då kunde jag själv inte vara tyst längre;)

men sedan efter 20 börja det smälla till och nu på slutet har det smällt till rejält! när bulan väl kommer så kommer den;)

känner även igen det där med järnbristen jag var held dödad hela sommaren och fick t.om vara hemma någon vecka för att ladda upp men det har blivit mycket bättre nu.

hur som jätte grattis till er! det jag ville säga från början men halkade in på annat;) ska bli spännande att följa eran väg till bebben, det går fort nu!, känns som jag var i din vecka i går;)

2009-12-28 @ 19:49:46
Postat av: Lina

Jag vet hur det känns! Jag hade inga jobbiga symtom alls med Vincent kände mig inte alls gravid , sen en morgon i kanske v.24 vaknade jag med världens mage=)=)

Nu mår jag illa konstant och är sugen på allt men kan inte äta=( har cravings efter allt(gärna godis) men klarar inte av stekos och varm mat! och precis som du säger man får en näsa från yttre rymden=)

GRATTIS igen, tänk såhär-det kan bara bli bättre, snart är du jättegravid!

2009-12-28 @ 20:02:27
Postat av: Josefine

tack för era svar! långa svar!! kul! lisen - jag var sjuk en vecka då jag fick reda på järnbristen och främst så sov och sov jag bara, när jag inte sov så låg jag bara helt död i soffan. så det kanske var en blandning av järnbristen som tog sin rätt plus sjukdomen!

2009-12-28 @ 20:36:39
URL: http://josephines.blogg.se/
Postat av: Caroline

Min mage var ju också ganska liten men i vecka 20 hände det nåt, du minns säkert. Men det mesta skedde faktiskt de allra sista veckorna! Så vänta du bara, snart ser du ut som en spärrballong!

2009-12-28 @ 22:19:44
URL: http://santacarolina.blogg.se/
Postat av: lisen

josephine det var säkert järnbristen som tog ut sin rätt,tyckte jag i början på något vis fick ett imunförsvar som var väldigt lågt, man drog på sig det ena o det andra !

saker som man inte blev däckad över förut gjorde mig total däckad då! men som caroline skriver f.rom vecka 20 hände något! så spännande du är ju snart där!! =)

2009-12-29 @ 00:22:35
Postat av: Erika o Emma

vi kommer ha så mysigt under våran mammaledighet tillsammans vännen!!!! Förstår att du längtar efter magen men den kommer som alla skriver. Jag som ska ha mitt andra barn och passerat halvvägs har precis börjat få en liten kula medans andra ser höggravida ut i v 10. hihi. Det är hursom helst helt magiskt att se magen växa så du har ngt härligt att se fram emot! Vi måste ses snart!!!! Med middag nästa vecka först! hihi KRAM

2009-12-29 @ 09:44:38
Postat av: Tova

Grattis ) förstår att det känns en smula omtumlande jyust nu!!

Själv upptäckte jag att jag var gravid i somras i v. 12... hade inte märkt nånting, förutom trötthet precis som du beskriver. Var också rätt yr och svimmade nästan ibland (antagligen järnbrist + lågt blodtryck)

Men det dröjer ju innan magen kommer - själv syntes det inte förrän i v. 29-nånting.

Och nu är man i v. 38 och det är snart dags :) otroligt spännande, önskar dig all lycka!!

2009-12-29 @ 13:13:38
URL: http://www.metrobloggen.se/trasslet
Postat av: Mimmi

Jossan, Jossan, Jossan! Du är gravid!!! :) Många som det knappt syns på förens typ sista två månaderna. Du som är så smal, det är ju inte konstigt att det inte syns. Och var bara glad över att du inte mår dåligt! :) När ska ni komma till mig ocg umgås då? Puss puss/Mimmi

2009-12-29 @ 15:32:47
Postat av: jessica

ja jossan min vän,så himla skoj att du är gravid!! förstår du knappt kan tro de! men de är ju sant =) KOM IHÅG INGEN GRAVIDITET ÄR DEN ANDRA LIK!!

2009-12-29 @ 16:12:32
URL: http://jezziee.blogg.se/
Postat av: Josefine

lisen - jag har oxå haft nedsatt imunförsvar och åkt på mer än vad jag brukar göra...

erika - nej men precis, vissa ser höggravida ut och det är ju dem man ser;) vi ska ha kalasmysigt i höst!!

tova - grattis till din graviditet! även om det måste kommit lite som en chock!!

mimmi - vi kommer när som helst vi blir bjudna!!!

jecka - nej ingen graviditet är den andra lik!! bra att få en påminnelse!!

kram på er alla och tack för era svar!

2009-12-29 @ 19:27:59
URL: http://josephines.blogg.se/
Postat av: Erika

Grattis igen,så himla roligt för er!



Precis som någon skrivit så är inte den ena graviditeten lik den andra.. Jag me 3 kottar har mått helt olika. Men helt klart bäst mådde ja med 3:an,våran Wiggo. Precis så som du beskriver dig,mådde ja =) Å magen den kom senare oxå!



Du är GRAVID,och du njut å ta tillvara att du mår bra! Underbart! Vilken underbar tid ni går till mötes,shit,tänk bara första sparken =) Härligt!



öNSKAR ER ALL LYCKA

2009-12-29 @ 21:13:35
URL: http://barbafamiljen.blogg.se/
Postat av: Milla

Vad härligt det är att höra om hur en annan ser på sin graviditet, vet att jag trodde vissa gånger att jag skulle få åka in och få dropp för det kändes inte som om jag gjorde något annat än att spydde vilket gjorde det svårt att njuta av att vara gravid. När jag låg ner så syntes det heller inget förrän efter halva graviditeten och du har en mage även om den inte är jättestor än så kommer du få en het underbar mage =). Puss på dig gullunge och vi ses imorgon för att fira in det nya året.

2009-12-30 @ 14:56:33
Postat av: Marléne, Mats, Måns & Malte

Ooooh så roligt!!! Massor med grattiskramar från oss i Söderköping!!!

2009-12-30 @ 17:58:18
URL: http://vilbergen.blogg.se/
Postat av: Anna

Åh, vad roligt!

Stort GRATTIS!



Kram kram // Anna

2009-12-30 @ 22:05:06
URL: http://www.robinnathalie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0