Publicerat: 2008-11-07 Klockan: 14:24:14

Himlen kan vänta

jag såg början av en dokumentärserie igår. del 1 av 8. den sänds på svt torsdagar 21.30-22.00. se den! även om ni inte såg gårdagens så se resten. uppskatta ert liv och glädjs åt var dag som går. ta vara på de viktiga sakerna och kasta inte bort ditt liv. risk för tårar....eller skyfall. men även skratt.

Himlen kan vänta - En serie om livet 
SVT-serien Himlen kan vänta handlar om vad som händer med en människa som får en diagnos om en dödlig sjukdom. Vad vill denna person göra med resten av sitt liv? Och hur kan alla i omgivningen hjälpa den som är sjuk? Under 1½ år har SVT filmat fem personer som mitt i livet drabbats av en svår sjukdom.

Reporter för Himlen kan vänta är Anne Lundberg, hon följer de fem medverkande i privatlivet, på jobbet och på sjukhuset. Och hon är den som vågar ställa alla de frågor som många - kanske av artighet eller rädsla - sällan ställer till någon som lider av en livshotande sjukdom.

Det här är inte ett program om döden utan om livet, om hopp och om mod. De fem medverkandes berättelser är tänkta att ge tröst och stöd till andra i liknande situationer, inte bara de som drabbats av en sjukdom utan också de som lever nära en person med en dödlig sjukdom. De som medverkar i serien är Helena, Martin, Susanne, George och Frida och gemensamt har de att de vill fortsätta leva, göra aktiva val, uppleva saker, ha ett familjeliv och drömmar under resten av sitt liv. Vi möter dem alla i första avsnittet som heter "Ett dödligt hot".

Medverkande i Himlen kan vänta

Martin, 42 år, från Torslanda (Västkusten). Gift, tre barn. Har ALS (amyotrofisk lateralskleros).

Helena, 35 år, från Getinge (Halland). Gift. Hade jättecellsglioblastrom och avled i augusti 2008.

George, 40 år, från Gårdstånga (Skåne). Gift. Har malignt mesoteliom.

Susanne, 31 år, från Stehag (Skåne). Gift, ett barn. Har spridd bröstcancer.

Frida, 26 år, från Stenungsund (Västkusten). Singel. Har Hodgkins lymfon.

SVT2 torsdag 6 november 2008 kl 21.30


kopierat från svt.

på sidan som jag länkar till kan ni se klipp från gårdagens program. både presentationen om människorna som medverkar och en trailer.

Kommentarer
Postat av: Annie

Aaahh inte direkt kanske, men du vet ju takten jag häller in...

Så de blir ju ganska direkt ;p



Puss

2008-11-07 @ 21:50:50
URL: http://angeliqa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0