Publicerat: 2006-11-05 Klockan: 20:48:47

BORAT

Sacha Baron Cohen har ett par olika karaktärer.. den mest kända är troligtvis Ali G, en av de mindre kända (hitintills) är Borat. Inom ett par veckor kommer folk ha glömt Ali G o bara koppla samman Cohen med Borat. Jag måste säga som så att Cohen är nog en av de mest intelligenta komiker som vandrat på denna jord.. Istället för att själv skriva om filmen tar jag lite av Erik Helmerson och Torbjörn Hallgrens ord.. Blandat efter eget bevåg...

"Borat" är den roligaste filmen någonsin och Cohen är det största komiska geni som lever och andas. Gå och se! Du kan förmodligen grejen. Sacha Baron Cohen antar identiteten som den kazakiske tv-reportern Borat. Hans team berättar för någon, säg en feministisk expertpanel, att de ska bli intervjuade för Kazakstans tv. Intervjun tar sin början. Hans offer undrar vad som pågår... Ibland reser de sig upp och går. Ibland försöker de döda honom. Men de förstår aldrig vad som just hänt förens Borat har dragit vidare till nästa oförstående exponerade amerikan.

Effekten på dej själv är att Borat känns som att du kan skratta samtidigt som du blir garrotterad. En del scener är så smärtsamt pinsamma att allt blod i hela din kropp samlas i ansiktet. Andra är bara så roliga att du inte trodde att det var fysiskt möjligt.

Vad Cohen gör här är att ligga så precis på gränsen att det är som att han skär i den med ett rakblad. Om man tar ett grymt antisemitiskt skämt, rättfärdigas det då av att man får vapenhandlaren att framstå som ännu mer antisemitisk? Eller av att Cohen i själva verket själv är jude...

Filmen är rolig från början till slut. Borat hyllar Stalin, är emot jämställdhet och skjuter djur för skojs skull. Men lugn det är bara på skämt. Bara det att ingen förstår det. De intervjuade ska inse att de har att göra med en riktig idiot.

Allt detta har fått Kazakstans regering att gå i taket. De befarar att tv-tittarna ska ta detta på allvar. Att de ska ta Borat på allvar.

Jag säger bara gå och se....

shit jag har skrattat mig halvt fördärvat o kommer att ha träningsvärk i magen imorgon av allt skrattande... haha...

lite roliga youtube länkar....

http://www.youtube.com/watch?v=5P6UU6m3cqk   underbart barnskratt

http://www.youtube.com/watch?v=JGM5SdRve78  lite boratunderhållning

http://www.youtube.com/watch?v=bhPoHWweEqk&mode=related&search mer borat

http://www.youtube.com/watch?v=6TLF2d4_uRM&mode=related&search= borat sjunger..


Puss o hej nu var egoveckan slut...

41390-1062

Kommentarer
Postat av: Caroline

Borat är kung, så är det. Visste du förresten att Cohen har ytterligare en karaktär? En tysk super-bög som gillar att driva med amerikanska helylle killar på stranden... hahaha sjukt roligt!

2006-11-06 @ 13:00:39
Postat av: Hannah

Tack för kommentaren! :D
Snygg piercing *tummen upp*

2006-11-06 @ 23:09:02
URL: http://svartkajal.blogg.se
Postat av: Sadjad

Är det en hund???

2006-11-07 @ 10:04:14
URL: http://www.josephines.blogg.se
Postat av: Karin

Ja det är ju tur att vi alla har olika humor.... :)

2006-11-07 @ 16:38:42
URL: http://www.josephines.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0