Publicerat: 2006-04-10 Klockan: 17:42:12

måndageftermiddag

nyss hemkommen från norrköpings brud och bal o jag känner mig ännu mer längtansfull om det är möjligt. jag ska få dela mitt liv tillsammans med den man jag respekterar och älskar mest av allt. förrutom min älskade pappa såklart : ) nu har hon nålat in klänningen en massa så nu får jag ej gå ner eller upp något i vikt.. huh hemska tanke jag ska alltså hålla denna vikt jag har i minst 4 månader.. gaah vilket svårt uppdrag! 

jag längtar till den dagen då jag ska få stå där framme i kyrkan tillsammans med pierre.. längtar så!  men det är ju bara det där med efternamnen.. jag trodde att jag hade bestämt mig.. jag trodde verkligen det. men nu vet jag ej längre. hur kan ett namn innebära så mycket? det känns som om jag vill föra mitt namn vidare. det känns som om jag sviker främst min pappa genom att ta pierres namn. jag är ju stolt över mitt namn. jag tycker att det är roligt när folk vet vem jag är när jag säger mitt namn. eller att folk vet vilka mina föräldrar är rättare sagt. jag kommer att bli mer anonym nu. pierre har ett fint namn inget snack om saken men passar det ihop med mitt o kommer jag kunna bära det med stolthet eller kommer det kännas som om jag svek min familj? kommer jag att känna mig som en "förrädare" varje gång jag säger mitt eventuellt nya namn? kommer jag att ångra mig? om jag ångrar mig kan jag byta tillbaks då? ni ser att detta ej är något lätt val för mig. varför jag ens har alla dessa tankarna är för att jag vill ha ett familjenamn. jag vill ej känna mig som en skilsmässofamilj eller ogift familj med olika namn. jag vill ej att våra blivande barn ska få dubbelnamn som de bara kommer tycka är jobbigt... jag vill ha ett gemensamt efternamn..

mm det är dags att bestämma sig snart för i helgen ska vi skicka in papprena om hindersprövningen o ett eventuellt namnbyte efter vigseln...

41390-53 

Kommentarer
Postat av: vendeley

oj vad jag lider med dig i ditt namnkval. jag kan förstå att du känner att du sviker din pappa lite. min familj har ett väldigt ovanligt efternamn som min farfar och hans bror tog. så det finns knappt ett tiotal av oss. jag skulle ha väldigt svårt att byta bort det. min pappa dog för knappt ett år sen och sen dess har det varit ännu svårare för mig att ens tänka tanken på att byta namn. men min syster som gifte sig förra månade hade inga problem med att byta bort det. jag måste nog erkänna att jag är lite besviken på henne. så jag har klurat lite på det där. en lösning som kanske är ngt för dig och din h2b är att blanda era efternamn och skapa ett nytt. ett tips bara. fast det kanske bara krånglar till saker och ting ännu mer. lycka till! :)

2006-04-11 @ 13:07:50
Postat av: jessica

gaah vad svårt hålla vikten i 4 mån de skulle ja ALDRIG klara men de där fixar du det vet ja, så himla svårt med efternamnen ja förstår verkligena tt du är kluven ja har verkligen inga råd heller sorry

2006-04-11 @ 14:50:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0